FrieslandCampina si-a majorat marjele de profit, dar a inchis o fabrica

0

Grupul FrieslandCampina, care are in portofoliu marcile Napolact si Milli, comunica in raportul anual pe 2015 ca businessul din Romania creste dupa „cativa ani dificili“.

Producatorul FrieslandCampina si-a majorat cota de piata si marjele de profit, dar a inchis o fabrica si a renuntat la 280 de oameni.

Decizia de inchidere a fabricii de produse lactate din Carei (Satu Mare) si reorganizarea retelei de distributie au dus la pierderea a 280 de locuri de munca din cadrul companiei FrieslandCampina Romania, numarul trei in industria locala a laptelui, arata un raport al actionarilor olandezi pe anul 2015.

Gigantul olandez din industria lactatelor, care este prezent pe piata locala cu marcile Napolact, Milli, Oke si Campina, spune ca sectorul lactatelor a inceput sa se dezghete in urma crizei economice si ca anul trecut au reusit sa creasca volumele, cota de piata si profitul operational la noi in tara.

In Ungaria si Romania volumul de produse, cotele de piata si profitul operational au crescut dupa cativa ani mai dificili. In Romania, fabrica din Carei a fost inchisa, iar reteaua de distributie a fost reorganizata. Prin urmare, numarul de angajati a fost redus cu 280 comparativ cu 31 decembrie 2014“, arata raportul semnat de Roelof Joosten, CEO al FrieslandCampina.

Cornel Caramizaru, aflat in functia de director general al FrieslandCampina Romania, de la inceputul acestui an este primul roman care conduce businessul olandezilor de pe plan local, al treilea cel mai mare producator de lactate. Caramizaru lucreaza de aproape cinci ani in cadrul filialei locale a grupului olandez. Anterior a activat timp de 14 ani in cadrul imbuteliatorului PepsiCo, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata bauturilor racoritoare.

Businessul FrieslandCampina in Romania se ridica la circa 90 mil. euro. Pe piata lactatelor din Romania, grupul concureaza cu Albalact (in prezent Lactalis), Danone si Hochland.