Producatorul de inghetata Alpin 57 Lux se asociaza cu un grup din Letonia

0
1239

Antreprenorul Ioan Istrate, care a urcat producatorul de inghetata Alpin 57 Lux din Alba pe primele locuri in randul preferintelor consumatorilor, cu o cota de 18% din piata, a semnat o asociere de tip joint-venture cu trustul Food Union din Letonia, care are in portofoliu lactate si inghetata.

Negocierile au durat foarte putin, mai putin de jumatate de an. Raman la conducerea companiei pe termen lung,

a declarat Ioan Istrate, fondatorul si directorul general al producatorului de inghetata din Alba. El nu a dat detalii despre dimensiunea pachetului de actiuni vandut catre Food Union.

Anul trecut, producatorul a avut o cifra de afaceri de circa 91 milioane de lei (circa 20 mil. euro). În 2014 (ultimele date disponibile pe mfinante.ro), com-pania a avut un profit de 5,5 milioane de lei.

Andrey Beskhmelnitsky, antreprenorul în varsta de 49 de ani din spatele Food Union din Letonia, a ridicat o companie de lactate la 1 mld. euro în Rusia si fostele state sovietice, pe care a vandut-o în 2010 catre Danone si a creat apoi grupul Food Union cu sediul central în Letonia, care a penetrat puternic piata europeana a lactatelor printr-o serie de achizitii. Cea mai recenta întelegere este cea semnata în aprilie 2016 cu Ioan Istrate, antreprenorul din Alba care a creat marci de înghetata precum Polar, Autentic sau Fulg de Nea.

Modelul de business al antreprenorului Andrey Beskhmelnitsky poate fi un exemplu pentru oamenii de afaceri locali care si-au concentrat atentia pe businessurile din Romania.