Producatorul Olympus, pregateste investitii de peste 10 mil. euro la Fabrica de Lapte Brasov

0
1358

Producatorul Olympus, cu afaceri de 77 milioane de euro in 2015, pregateste investitii de peste 10 milioane de euro la Fabrica de Lapte Brasov, producatorul local al brandurilor Olympus si Oly, controlat de investitori greci, a avut o cifra de afaceri de 77 milioane de euro anul trecut, cu 12% mai mult fata de 2014, si pregateste investitii de cel putin 10 milioane de euro in urmatorii doi ani in fabrica de la Halchiu, din judetul Brasov.

”In 2014, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 27% fata de anul precedent, ajungand la aproape 305 milioane de lei (68,5 milioane de euro – n.r.). Anul 2015 a fost, de asemenea, unul prosper pentru Olympus, estimarile noastre indicand atingerea unei cifre de afaceri de 77 de milioane de euro, cu 12% mai mare decat in anul 2014, in conditiile in care piata a ramas la aproximativ acelasi nivel”, a declarat pentru Profit.ro Ilias Pliatsikas, directorul general al Olympus Romania.

Olympus9In prezent, 60% din productia totala a fabricii merge catre export, iar 40% catre piata interna. Printre tarile in care ajung produsele Olympus se numara Italia, Germania si Austria.

Ne adaptam constant productia de lactate in functie de cerintele pietei si de preferintele consumatorului. Observam in continuare un potential de crestere pe segmentul iaurturilor, ceea ce, cu siguranta, va influenta pozitiv volumul productiei si al vanzarilor in viitorul apropiat”, explica directorul general al producatorului de lactate.

Olympus6Olympus se numara printre producatorii de lactate care au lansat si o gama ecologica. Deocamdata, piata produselor ecologice este destul de redusa in Romania, insa are un potential mare de crestere. Potrivit studiilor Tetra Pak, aceasta va ajunge la peste 28 de milioane de lei (6,3 milioane de euro) in 2020, fata de 19,6 milioane de lei (4,4 milioane de euro) cat a fost in 2015.

”Momentan, pe segmentul ecologic, producem doar pentru Romania, insa ne aflam intr-un plin proces de analiza si, in functie de rezultatele acestuia, vom decide extinderea productiei si pe piate externe”, mai spune Ilias Pliatsikas.

Olympus32In acest context, grecii de la Olympus au in plan investitii de peste 10 milioane de euro la fabrica de la Halchiu, din judetul Brasov, in urmatorii doi ani si iau in calcul posibilitatea de a-si mari echipa, formata in prezent din peste 300 de persoane.

Grupul elen, fondat de familia Sarantis in 1950, este prezent pe piata din Romania din 1999. In 2011, grecii au inaugurat fabrica din Brasov, in urma unei investitii initiale de 55 de milioane de euro.

Olympus34Principalii actionari ai Fabricii de Lapte Brasov sunt Michail si Dimitrios Sarantis (fiecare avand 2,3% din actiuni), Tyras SA (cu 16,7%, in cadrul careia cei doi frati Michai si Dimitrios Sarantis sunt presedinte si, respectiv, director general) si Hellenic Dairies (cu 77%).

Principalii competitori ai Olympus, pe o piata estimata la 800 de milioane de euro, sunt FrieslandCampina (Napolact), Albalact, Covalact, Danone.