Discutii ale guvernului moldovean despre reluarea exportului de fructe si legume in Rusia

0
579

Prim-ministrul Pavel Filip a abordat, la o intrevedere cu ambasadorul Federatiei Ruse, Farit Muhametsin, posibilitatea reluarii exportului de fructe si legume moldovenesti pe piata ruseasca.

Potrivit unui comunicat de presa al executivului, cei doi oficiali au discutat cadrul actual al relatiilor bilaterale si evolutia acestora, si au remarcat potentialul cooperarii moldo-ruse pe multiple planuri, transmite IPN.

O atentie aparte a fost acordata tematicii reluarii exporturilor. In acest sens a fost mentionata necesitatea unor discutii directe intre institutiile de profil din cele doua tari pentru lichidarea barierelor tehnice in relatiile comerciale moldo-ruse. Premierul Pavel Filip a mentionat interesul Moldovei pentru impulsionarea cooperarii economice si cresterea schimburilor comerciale cu Federatia Rusa.

In cadrul discutiilor, a fost abordat si subiectul migratiei fortei de munca si necesitatii asigurarii protectiei sociale a cetatenilor moldoveni care muncesc in Rusia.

In alta ordine de idei, ambasadorul rus a transmis premierului un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de 9 mai din partea omologului sau din Federatia Rusa, Dimitri Medvedev. In acest context, cei doi oficiali au vorbit despre actiunile intreprinse de Guvern pentru marcarea Zilei Victoriei si a comemorarii eroilor cazuti pentru independenta Patriei, mentionând importanta promovarii memoriei si a faptelor veteranilor de razboi, precum si a consolidarii societatii in jurul valorilor general umane.