Marinarea si injectarea carnii de pasare cu GEA Fresh Line

0
1642

Marinarea produselor din carne de pasare cu os sau cu piele cum ar fi aripioarele, ciocanelele, pulpele, pui intregi sau jumatati adauga aroma si le imbunatateste productivitatea. In mod traditional acest lucru se realizeaza doar prin rostogolire.

Acest proces nu numai ca este unul care necesita mult timp, dar duce, de asemenea, la umezirea produselor,avand efecte inestetice cum ar fi pielea aluneacoasa. Combinand injectarea cu masarea in linia imbunatatita GEA Fresh inlatura aceste dezavantaje. GEA Food Solutions are o solutie completa pentru a creste eficienta, pentru a rezulta un produs mai apetisant si estetic, imbunatatind totodata productia cu pana la 4%.

Injectarea

gea1Partile din pasare cu os si piele prezinta anumite provocari specifice pentru injectare. Acele conventionale au tendinta de a sparge sau deforma atunci cand lovesc osul, in timp ce acele de diametre mai mari lasa urme vizibile pe piele si pot deteriora osul. Pentru a depasi aceste dezavantaje, solutia pentru injectarea produselor de pasare incorporeaza un injector GEA YieldJector, care are un numar deosebit de mare de puncte de injectare cu ace GEA OptiFlex ascutite, de diametru mic.

Masarea

Datorita injectari de baza, etapa de masare cu GEA ColdSteam T poate fi redusa la 20 de minute. Condimentele va vor lipi mai bine de produs, lotul va fi mai uscat si vor fi mai putine parti aruncate. Scurtarea timpului de masare reduce, de asemenea, riscul inlaturarii pielii. Din moment ce saramura este injectata, mai degraba decat prin masare, sosul si condimentele uscate se vor lipi mai bine pe produs. Rezultatul net este randamentul crescut, aspectul imbunatatit si cresterea eficientei de prelucrare.

gea2Randamentul este cel mai influentat de pierdere in greutate in timpul prelucrarii ulterioare. Cu cat este mai bine distribuita saramura, cu atat este mai este mai mare randamentul productiei in timpul prajirii, coacerii sau pregatirii produselor la gratar. La acestea se adauga tehnologia pentru control optim la prajire si filtrarea uleiului GEA EasyFry si procesul de gatire controlat si precis GEA CookStar pentru a beneficia de cea mai buna eficienta posibila in procesare.