Beneo lanseaza tehnologia Isomalt de acoperire a gumei de mestecat

0

BENEO, unul dintre cei mai importanti producatori de ingrediente functionale, isi va prezenta in premiera, in cadrul evenimetului expozitional ISM 2016 de la Köln, noua sa tehnologie ISOMALT de acoperire cu o substanta translucida a gumei de mestecat.

Acest proces inovator permite producatorilor de guma de mestecat de a crea produse atractive ce ofera semitransparenta și stralucire, mentinandu-si in același timp, stabilitatea compozitionala, de-a lungul intregii lor perioade de valabilitate.

Noua tehnologie oferita de BENEO a fost posibila datorita inlocuitorului zaharului produs de BENEO, ISOMALT, care cristalizeaza semitransparent. Aceasta caracteristica unica reprezinta o varianta atractiva pentru acei producatori care doresc sa creeze tablete și pilule stralucitoare cu efecte vizuale inovatoare. Pentru prima data, noua tehnologie permite ca guma de mestecat multi-colora sa poata fi acoperite cu o pelicula crocanta și semitransparenta. Culori extraordinare si efecte speciale precum imagini imprimate  sau prezenta unor bule pot fi, de asemenea, realizate cu noua tehnologie, aceste efecte ramanand  vizibile de-a lungul intregii perioade de valabilitate.

Tehnologia ISOMALT de acoperire cu o pelicula translucida (semitransparenta) de la BENEO ofera moduri originale de a crea noi tipuri de guma de mestecat atragatoare, cu ajutorul echipamentelor de productie existente. Guma de mestecat acoperita cu ISOMALT are o textura delicata si fina, gust excelent si nu este predispusa la ciobire sau crapare in timpul productiei sau transportului.

Thomas Schmidt, Director de Marketing la Beneo arata ca : “Piata gumei de mestecat are nevoie de idei noi pentru a ”re-aprinde” expansiunea domeniului, iar tehnologia de acoperire cu pelicula translucida de la BENEO ofera un domeniu de aplicare fantastic pentru inovare si crearea de noi produse. Pentru prima data centrul multi-colorat al gumei de mestecat poate deveni vizibil, ceea ce duce la noi posibilitati vizuale de prezentare pe piata, fapt care va noi relatii intre consumator și produs. “

Fiind singurul inlocuitor al zaharului, derivat din sfecla de zahar, ISOMALT BENEO are un gust usor-dulce. Acesta a primit aprobarea EFSA (Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara) de utilizare in industria alimentara, mentionandu-se ca produsul are un continut redus de glucide si caracteristici ”prietenoase” cu dintii. De asemenea, EFSA a aprobat si mentiunea ca produsul imbunatateste sanatatea dentara. Aceste caracteristici deschid noi oportunitați de marketing pentru producatori de dulciuri.

Skip to toolbar