Naturex caută parteneri pentru a dezvolta coloranți și conservanți naturali

0
434

Furnizorul de extracte vegetale Naturex caută parteneri – atât pe partea de tehnologie, cât și pe partea comercială – cu care să lucreze împreună pentru a dezvolta soluții naturale pentru conservanți și coloranți pentru roșu, verde și albastru.

Compania cu sediul în Avignon caută potențiali parteneri pentru Ingenium Programme, care are ca scop să accelereze dezvoltarea de noi produse, prin colaborări externe. Aceasta se concentrează pe trei domenii generale de cercetare: materii prime originale, cum ar fi extractele din plante sau ingredientele obținute prin procedee agricole inovatoare; tehnologii prietenoase cu mediul, cum ar fi extracția verde; și ingrediente cu beneficii de sănătate dovedite clinic, pe bază de plante.

Firma a declarat că este în mod special în căutarea de colaboratori cu expertiză în domeniile de coloranților și conservanților naturali; ingrediente fitoactive pentru sănătatea umană și frumusețe și; ingrediente naturale pentru fortificare.

Verde, albastru și roșu

Șeful programului Ingenium, Doug Klaiber a declarat pentru FoodNavigator că firma a identificat deja „câteva surse naturale pentru coloranți și conservanți“, dar spun că au unele limitări, și prin urmare doresc să colaboreze cu parteneri externi.

„Spirulina oferă o culoare albastră atractivă, care se bucură de mult succes în produsele de cofetărie, în decorurile pentru produsele de panificație, în înghețată și deserturile congelate,” a explicat Klaiber.

„Cu toate acestea, încă mai sunt câteva probleme legate de pH și de sensibilitatea la căldură. Suntem interesați în explorarea de opțiuni suplimentare, pentru a extinde utilizările acestui colorant albastru natural într-o varietate mai largă de aplicații“.

„Clorofilina de cupru nu este considerată un ingredient 100% natural, astfel încât cererea pentru un colorant natural verde, stabil este mare,“ a adăugat el.

„Astăzi, noi oferim clorofilă derivată din spanac sau amestecuri verzi, care combină pigmenții galbeni din șofran sau curcumină, cu spirulina albastră.“

În același timp, conservanții alimentari naturali sunt de interes, în primul rând pentru carne și aplicațiile din domeniul panificației, dar interesul nu se limitează doar la aceste domenii.

„Căutăm atât parteneriate tehnice, cât și comerciale. Acestea pot lua forma unui nou start-up pe care îl vom ajuta să se dezvolte și să complinească cerințele legale din domeniu, dar putem lua în considerare și produse care, de asemenea, sunt gata de lansare pe piață,“ a spus Klaiber.

Naturex a declarat că așteaptă cereri de parteneriate, iar acțiunea nu are o limită de tim.

Ingenium

Lansat în luna martie a anului trecut, Ingenium, contabilizează până în prezent opt colaborări semnificative sub umbrela sa, inclusiv acordurile de licență cu grupul Barry Callebaut – pentru lansarea ”Cocoactiv“, un extract de cacao cu un conținut ridicat de flavanol – și cu compania poloneză Adamed, concretizat în introducerea pe piață a Aronox, un extract de Aronia benefic sănătății cardiovasculare.

Având în vedere că un număr tot mai mare de soluții tehnologice inovatoare în domeniul produselor alimentare provin de la mici start-up-uri, mai degrabă decât de la laboratoarele de cercetare și dezvoltare ale companiilor multinaționale, incubatoarele de afaceri sunt în creștere în popularitate.