Pentru companiile romanesti digitalizarea a devenit sinonima cu eficienta

0
31

Inteligenta artificiala ar putea duce la cresterea PIB-ului global cu 14% pana in 2030, drept rezultat al automatizarii proceselor, conform studiului “Exploiting the AI Revolution”, realizat de PwC. Companiile din Romania urmeaza trendul si au inceput migrarea fluxului operational catre digital.

Automatizarea contribuie la bunastarea angajatilor care se pot concentra mai mult pe atingerea obiectivelor strategice ale companiei.

Principalele diferente pe care digitalizarea le aduce in comparatie cu procesele clasice de management sunt, in primul rand, legate de eficienta si o disponibilitate mult mai buna a informatiei, atat pentru manageri, cat si pentru angajati.

Digitalizarea aduce beneficii care se vad in zona operationala, prin introducerea unor fluxuri clare si controlate. Astfel, angajatii eliberati de sarcinile repetitive, isi pot canaliza resursele in atingerea obiectivelor strategice ale companiei.

Munca manuala, eliminata in proportie de 80%
Automatizarea proceselor de lucru nu altereaza radical modul intern de functionare al companiei. In Romania exista experti care sunt atenti la stilul de lucru pe care angajatii l-au format in timp si il respecta intru totul. O astfel de solutie digitala care tine cont de preferintele angajatilor a fost implementata de Beck et al. in cadrul unei companii cu profil medical, furnizor de echipamente si produse medicale.

Cei 25 de ani de cand se afla pe piata au adus pentru Clini-Lab un numar semnificativ de clienti si astfel au inceput sa apara si nevoile de resurse care sa raspunda exigentelor lor. Munca de coordonare manuala aflata in responsabilitatea angajatilor a fost preluata in proportie de 80% de platforma digitala, JobRouter, implementata in cadrul echipei de service pentru aparatura medicala de catre Beck et al.

digitalizareAutomatizarea creste productivitatea angajatilor
Statistica arata ca doar 57% dintre angajati se simt productivi la locul de munca, potrivit studiului “The Next 250K” realizat de Leesman. De multe ori, surplusul de sarcini ii demotiveaza si ii blocheaza intr-un cerc vicios al frustrarii. Tehnologia incepe sa intervina de cativa ani si in procesele de management al sarcinilor, evoluand catre niveluri din ce in ce mai inalte de complexitate.

Acesta a fost si unul dintre obiectivele platformei dezvoltate de Beck et al., datorita careia Directorul Tehnic al companiei beneficiare se bucura de reducerea sarcinilor de lucru, prin redistribuirea acestora catre echipa. Astfel, nu mai aloca manual, nu mai da telefoane pentru confirmari si modificari, ci are toate informatiile in platforma pentru a le analiza si a lua decizii de eficientizare.

Schimbarea modului de lucru a permis companiei sa isi dezvolte reteaua de oameni de vanzari si tehnicieni din teritoriu intr-un mod structurat, transformand-o intr-un model de business scalabil, iar rezultatele au fost imediate:

● Timpul total de lucru al echipei tehnice a fost eficientizat cu 25%;
● Timpul alocat redactarii devizelor a fost redus cu 100%;
● Reducerea timpului pentru redactarea rapoartelor de 5 zile la doar 1 secunda;
● Intr-un singur an, platforma a procesat automat 20.000 de operatiuni;
● Timpul castigat este investit in imbunatatirea relatiei cu clientii si in atingerea obiectivelor strategice;
● Fluxul de informatii a fost optimizat deoarece tehnicienii de service, echipa de vanzari, diretorul tehnic lucreaza impreuna intr-o singura platforma cu aceleasi date;
● Timpul de asteptare al clientilor a fost redus;
● Costurile au fost reduse datorita eliminarii erorilor umane;
● Planificarea mai buna a interventiilor a condus la o planificare mai buna a stocurilor reprezentative de piese si echipamente necesare;
● Departamentul de vanzari poate oferta in functie de nevoile clientilor identificate in rapoartele extrase din platforma.

Intregul proces de transformare digitala din cadrul echipei Clini-Lab poate fi urmarit cu usurinta in studiul de caz si infograficul ce pot fi descarcate de aici:
https://www.becketal.ro/transformarea-digitala-imbunatateste-timpul-de-lucru.html


Beck et al. Services este o companie axata pe proiecte si ofera servicii complete de IT. Compania opereaza la nivel international, cu locatii in Germania, Elvetia, Romania, Brazilia si Singapore. Din 1989 actioneaza ca un partener de incredere pentru clientii sai. Astazi, aproximativ 80 de persoane lucreaza pentru clientii sai din intreaga lume.

Beck et al. este factorul acreditat sa produca transformarea digitala. Experienta vasta a echipei sta in spatele serviciilor oferite de consultanta, implementare si suport pentru accelerarea digitalizarii documentelor si a proceselor din companii.