Peter de Jong: costurile de productie se reduc cu 50%

0
296

Friesland Foods Domo a dezvoltat un ingredient nou, Vivinal Alpha, pentru industria alimentara pentru sugari si a dorit sa-si optimizeze procesul de productie.

Ei au cerut companiei olandeze NIZO, ce activeaza in domeniul cercetarii alimentare ajutorul, pentru ca, impreuna cu proprii lor experti sa realizeze optimizarea procesului de productie.

productie6Vivinal Alfa este un concentrat de proteine din zer, bogat in alfa-lactalbumina. Atunci cand prelucreaza acest ingredient, caldura conduce la ancrasarea echipamentelor. Curatarea acestora reduce timpul in care respectivele echipamente functioneaza si, in consecinta, se ajunge la un proces de producție ineficient, din punctul de vedere al costurilor. Impreuna cu tehnologii de la FrieslandCampina, cercetatorii de la Nizo au abordat această problema prin utilizarea unor modele dedicate realizate prin simularea pe calculator pentru datele furnizate.

In instalatiile pilot ale NIZO, nu numai că modelul cel mai performant a fost validat, dar producția test obtinuta a oferint un material eșantion reprezentativ pentru testarea ulterioarA.

“Am putea crește timpul de utilizare a echipamentelor cu 50%,” explica Peter de Jong, seful grupului de cercetare de la Nizo, “si prin utilizarea unor tehnici speciale care ar putea imbunatati, de asemenea, caracteristicile aromei Vivinal Alfa. Acest lucru a rezultat într-un proces eficient al costurilor și un produs cu o calitate senzoriale excelenta! “