BLS Bioenergy Ribose, un nou inlocuitor al zaharului, a fost aprobat pentru utilizare de catre EFSA

0
29

Ingredientul Bioenergy Ribose al companiei Bioenergy Life Science (BLS) a primit un aviz pozitiv din partea Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA) pentru utilizarea sa ca ingredient alimentar nou.

Folosit in produsele nutritionale, Bioenergy Ribose este produsul pilot al BLS, care inlocuieste zaharul si care realizeaza o crestere a nivelurilor de adenozin trifosfat (ATP) pentru a mari nivelul de energie din organism si a accelera recuperarea energiei consumate.

BLS a declarat ca Bioenergy Ribose este folosita in suplimentele alimentare de aproape 30 de ani, in Europa. In SUA, unde este certificat de FDA GRAS, este utilizat in hrana sportivilor si intr-o serie de alimente si bauturi.

Marianne McDonagh, vice-presedinte de vanzari al BLS, a declarat:

Am muncit foarte mult pentru aceasta realizare si sunt foarte fericita ca avem aprobarea pentru siguranta in utilizare din partea EFSA a Bioenergy Ribose in retete de alimente si bauturi in UE.

Ea a mai adaugat:

Asteptam cu nerabdare sa continuam colaborarea cu Comisia Europeana pentru a defini lista categoriilor de produse alimentare si pentru a extinde brandul si produsul nostru principal, Bioenergy Ribose, in Europa. Riboza este produsa in corpul uman; este un ingredient natural. Corpul nostru o produce, dar foarte incet, asa ca atunci cand consumi energie, folosesti toate rinoza si toata cantitatea de ATP pe care organismul a stocat-o. Fara riboza, nu poti avea o crestere a nivelurilor de adenozin trifosfat pe care celulele sa il poata folosi.

Ea a spus si ca, pe masura ce consumatorii invata mai multe despre ceea ce are nevoie corpul lor, ei devin mai interesati sa obtina un avantaj in ceea ce priveste modul in care se hranesc si se energizeaza.