Tamarack Biotics primește aprobarea GRAS pentru TruActive

0
242

Tamarack Biotics a primit certificarea GRAS (Generally Regarded as Safe – privit în general ca sigur) pentru produsul său TruActive NF, un ingredient pe bază de proteine din lapte, care reține proteinele active benefice pentru sistemul imunitar, care sunt de obicei distruse în timpul proceselor termice obișnuite de pasteurizare.

“Aceasta este prima lansare a unui produs lactat pasteurizat non-termic, care a obținut aprobarea GRAS,” a declarat pentru DairyReporter, CEO al Tamarack Biotics, Bob Comstock.

Un produs precum TruActive este unic, deoarece păstrează aceiaşi compuși care oferă o serie de beneficii pentru sănătate, dar care până în prezent se putea obține doar din produse nesigure pentru consum, cum ar fi de exemplu laptele crud.

“Există un număr enorm de compuși catalogați ca proteine, dar cele mai active în întărirea sistemului imunitar sunt cele care sunt și cele mai sensibile termic,” arăta Comstock.

Pieţele țintă

O piață țintă majoră pentru TruActive este hrana pentru persoanele care fac sport, deoarece proteinele active  imunitar s-au dovedit a îmbunătății performanțele atletice, explică Comstock.

“Credem că aceste proteine active vor juca un rol foarte important pentru nutriția pre-antrenament sau pentru performanță și recuperare,” a spus el. “Faptul că vor fi disponibile în cantități mari va fi un lucru benefic de sportivi.”

Tamarack Biotics caută să pătrundă cu acest produs și pe piața de nutriție pentru seniori. Comstock a explicat că, odată ce o persoană de peste 70 de ani înaintează în vârstă, răspunsul lor imunitar slăbește, mai ales față de vaccinuri. Studiul realizat de companie împreună cu UC Davis încearcă să rezolve această problemă prin administrarea la persoanele vârstnice a proteinele active imune, prezente în TruActive.

“Ceea ce ne așteptăm să se întâmple este ca prin prin luarea unui produs activ imunitar să se ajungă la stimularea sistemul imunitar al persoanelor de vârsta a treia, astfel încât organismul lor să răspundă mai bine la vaccinuri,” arată Comstock.

Potențial pentru prevenirea alergiilor

Un studiu, care a monitorizat 983 de sugari din diferite țări, în primul an de viață, a constatat că un consum de lapte neprelucrat a fost asociat cu o incidență mai mică a infecțiilor respiratorii și a alergiilor precum astmul decât în cazul consumului de lapte pasteurizat ultra-termic. Cu toate acestea, riscurile pentru sănătate ale consumului de lapte crud reprezintă un mare obstacol în comercializarea sa. Tamarack Biotics consideră că acest obstacol poate fi depășit cu TruActive, deoarece produsul reține mai mulți compuși naturali care se găsesc în laptele crud și care s-au dovedit eficienți în prevenirea alergiilor.

“Noi nu vorbim doar despre reducerea simptomele, ci vorbim despre reducerea numărului de persoane care dezvoltă alergii,” a spus Comstock. “Oferim același nivel de siguranță ca și în cazul laptelui pasteurizat termic, dar vom păstra acești compuși care sunt responsabili pentru prevenirea alergiilor.”

Următorii pași pentru TruActive

Tamarack Biotics este acum în procesul de prezentare a aprobării GRAS pentru TruActive, la FDA. Dacă va avea succes în demersul său, FDA va emite un aviz cu “nicio obiecție”, iar companiile alimentare vor putea veni pe piață cu produse cu TruActive.

Tamarack Biotics a început deja să coopereze cu cele mai importante companii de suplimente nutriționale și pentru sportivi, pentru dezvoltarea a noi produse folosind TruActive.