Fermierii pot accesa prefinantari pentru doi ani in baza adeverintei emise de APIA fara garantii suplimentare

0
229

OTP Bank a semnat conventii cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura  si Fondurile de Garantare si ofera credite pentru dubla prefinantare a subventiilor APIA.

Fermierii care solicita finantari pentru efectuarea lucrarilor agricole pot obtine un avans de pâna la 140% din cuantumul subventiei pe suprafata pentru acest an.

In baza acestor conventii, nu sunt necesare garantii suplimentare.

APIA2Prin acord, OTP Bank finanteaza platile cuvenite din Schema de Plata Unica pe Suprafata – SAPS, plata redistributiva, plata pentru inverzire si din masurile compensatorii de dezvoltare rurala.

Procesul de acordare a acestor credite este unul simplificat si standardizat din punct de vedere al documentatiei si garantiilor solicitate, OTP Bank oferind servicii de consultanta gratuita.

Orice solicitare de prefinantare SAPS trebuie sa fie insotita de adeverinta eliberata de APIA (la solicitarea scrisa a fermierului, centrul judetean/ local APIA, va elibera o adeverinta prin care confirma faptul ca beneficiarul a depus cererea de plata pentru Schema de Plata Unica pe Suprafata – SAPS – pentru anul 2016 si faptul ca au fost finalizate controalele si verificarile administrative asupra Cererii de Plata a Beneficiarului, pana la data emiterii adeverintei.

“Agricultura continua sa ocupe o pozitie strategica in portofoliul OTP Bank România. Dezvoltam si imbunatatim in mod constant gama de produse si servicii adresate clientilor care isi desfasoara activitatea in domeniul agricol, oferindu-le solutii complete, prin produse de finantare simple si eficiente si consultanta de specialitate. Creditul pentru dubla prefinantare a subventiilor APIA este o facilitate unica in acest moment in Romȃnia, prin caracteristicile specifice, respectiv prefinantarea subventiilor pentru o perioada de doi ani, inclusiv contributia proprie in cadrul proiectelor finantate prin Fonduri Europene”, a declarat Roxana Hidan, directorul Directia IMM din OTP Bank Romania.