Dr. Radu Roatis, in vizita de lucru la Agentia Nationala pentru Siguranta Alimentelor din Republica Moldova

0
843

Presedintele ANSVSA, dr. Radu Roatis Chetan, impreuna cu o delegatie de specialisti din cadrul institutiei va participa, in perioada 2-3 iunie la sedinta Comitetului Director al proiectului bilateral „Intarirea capacitatii administrative a Agentiei Nationale pentru Siguranta Alimentelor”, care se va desfasura la Chisinau, in Republica Moldova.

Colaborarea bilaterala intre specialistii celor doua tari se bucura de sprijinul sustinut al Ministerului de Externe si al Ambasadei Romaniei in Republica Moldova.

Agentia_Nationala_pentru_Siguranta_Alimentelor 2In acest context, presedintele Autoritatii se va intalni cu Excelenta Sa, Marius Lazurca, Ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, pentru a identifica noi actiuni prin care Guvernul Romaniei poate sprijini Republica Moldova, in parcursul ei pentru aderarea la Uniunea Europeana.

Delegatia romana se va intalni la Chisinau cu Directorul General al ANSA, domnul Gheorghe Gaberi si cu cei doi Directori Generali Adjuncti, domnii Vsevolod Stamati si Ion Toma.

In cadrul acestei sedinte va fi analizat stadiul implementarii proiectelor bilaterale aflate in derulare si se vor purta discutii despre noi oportunitati de colaborare in domeniile sanatatii animalelor si cel al sigurantei alimentelor.

Agentia_Nationala_pentru_Siguranta_Alimentelor 3Cu un buget de 100.000 de Euro (fonduri alocate de catre Ministerul Afacerilor Externe din Romania), proiectul are ca obiectiv instruirea de experti pentru crearea si implementarea, in Republica Moldova, a unui sistem european de asigurare a sanatatii animalelor.

Activitatile din cadrul proiectului presupun acordarea, de catre expertii ANSVSA, de asistenta de specialitate si organizarea de instruiri ale colegilor din Republica Moldova, in diferite sectoare ale domeniului de specialitate.

Agentia_Nationala_pentru_Siguranta_Alimentelor 4Totodata, sunt elaborate programe de supraveghere si control, inclusiv in domeniul aplicarii si al dezvoltarii unor metode de laborator.

Proiectul asigura si finantarea necesara achizitionarii de kit-uri, reactivi, dar si de echipamente specifice de laborator.