Nimeni nu poate raspunde cu certitudine la aceasta intrebare, insa niciodata nu a fost mai bine verificata ca in prezent. De cele mai multe ori termenii  siguranta /calitatea alimentara nu sunt foarte clari pentru consumatori.

Siguranta alimentara face referire la continutul in pesticide reziduale, produse farmaceutice, hormoni, alergeni, contaminanti, iar calitatea alimentelor se regaseste in compozitie, valoare nutritionala, gust, culoare.

Performanta si calitatea excelenta a instrumentelor Shimadzu raspunde cerintelor din managementul sigurantei alimentare.

  • Identificare si cuantificare (micotoxine, metale grele, etc)
  • Sisteme analitice de ultima generatie
  • Suport prin stiinta aplicata
  • Complianta si siguranta

Atat producatorii de alimente cat si consumatorii tind  sa se orienteze spre ingrediente sigure.

Echipamentele de ultima generatie Shimadzu – GC MSMS si LC MSMS, instalate și utilizate în prezent de specialiștii ICA Research & Development, reprezintă platforma ideală pentru analiza detaliata a reziduurilor de pesticide prezente intr-o mare diversitate de alimente, precum: fructe si legume, cereale, furaje, carne, lactate si branzeturi, etc.

Urmare unui program intens de specializare, avand drept scop realizarea unui transfer tehnologic si stiintific dinspre Shimadzu catre analistii ICA Research & Development, s-au realizat progrese semnificative in implementarea si asimlarea rapida in cadrul Laboratorului a celor mai performante metode de analiza.

https://www.shimadzu.com/an/industry/foodbeverages/index.html