FDA emite noi reguli de etichetare nutritionala pentru a reflecta obiceiurile alimentare reale

0
413

Incepand cu 2020, FDA (Food and Drug Administration / Agentia Alimentului si Medicamentului din SUA) a adoptat noi reguli de etichetare a elementelor nutritionale pentru producatorii de alimente, intr-o actiune care reprezinta o mare schimbare pentru alimentele de tip gustare/snack.

Reglementarile suplimentare privind etichetarea vizeaza dimensiunile portiilor mentionate pe produsele alimentare ambalate, precum si evidentierea aportului de calorii cu un font mai indraznet si mai mare.

Cea mai semnificativa caracteristica include o eticheta cu doua coloane pentru alimentele care pot fi consumate in mod rezonabil deodata. O coloana enumera datele despre nutritie legate de o singura portie, in timp ce cealalta se bazeaza pe continutul intregului pachet.
Ca urmare, FDA spune ca dimensiunile per portie vor reflecta ceea ce oamenii mananca si beau, mai degraba decat o recomandare despre ce sa consume.

Noua eticheta privind elementele nutritionale include, de asemenea, introducerea unei noi categorii denumita “zaharuri adaugate”, care se refera la zaharuri care sunt adaugate in timpul procesarii alimentelor. Acestea pot include, dar nu se limiteaza la siropuri, tipuri de zaharuri reale, precum si miere si chiar sucuri de fructe.

Modificarile care au fost implementate sunt acele reglementari care au fost votate initial in mai 2016. Conformitatea a fost initial stabilita pentru 26 iulie 2019, insa din cauza altei modificari, aceasta a fost extinsa pana in 2020.

etichetare, DuPont, Regulamentul, PaceRegulile se aplica companiilor cu cel putin 10 milioane de dolari vanzari anuale de produse alimentare si respectarea reglementarilor actualizate este acum necesara pana la 1 ianuarie 2020. Intre timp, producatorii care au vanzari anuale mai mici vor avea un an suplimentar pentru a se conforma.

In primele sase luni, FDA intentioneaza sa lucreze in cooperare cu producatorii pentru a satisface noile cerinte. FDA a mai spus ca nu se vor concentra asupra aplicarii de sanctiuni in acest timp, pentru a permite tuturor sa aplice noile reglementari.

Claudine Kavanaugh, director de nutritie si etichetarea a produselor alimentare din cadrul FDA pentru siguranta alimentelor si alimentatia aplicata, a declarat:

Noua eticheta privind nutritia a actualizat dimensiunile de servire pentru multe alimente. Stim ca americanii mananca diferit, iar cantitatea de calorii si nutrienti de pe eticheta este necesara pentru a reflecta ceea ce oamenii mananca si beau de fapt – nu o recomandare a ceea ce mananca sau bea. Noua eticheta, inclusiv aceasta structura dubla de coloane, va atrage atentia consumatorilor asupra caloriilor si a procentului zilnic de substantel nutritive pe care le consuma de fapt.