Marea Britanie ar putea inlocui sistemul de etichetare cu etichetarea Pace

0
28

Societatea Regala pentru Sanatate Publica (RSPH) din Marea Britanie sustine inlocuirea sistemului actual cu etichetarea Pace, informeaza Agerpres, citand Press Association.

Spre deosebire de etichetele actuale care informeaza consumatorii despre consumul caloric, etichetarea Pace ii informeaza pe consumatori cu privire la minutele sau kilometri necesari pentru arderea caloriilor continute de un anumit produs.

Potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie, informatiile de pe ambalaje referitoare la exercitiile fizice necesare pentru arderea caloriilor continute de alimente si bauturi ar putea fi mai eficiente pentru incurajarea alegerilor sanatoase in comparatie cu cele privind continutul caloric.

Propunerea schimbarii sistemului de etichetare vine din faptul ca numeroase persoane nu cunosc intelesul caloriilor sau al nivelului de grasimi din punct de vedere al echilibrului energetic.

Noul sistem ar putea elimina pana la 200 de calorii pe zi pe persoana daca ar fi aplicat pe scara larga. Acest lucru ar putea contribui la prevenirea obezitatii la nivel de populatie, au subliniat specialistii.

ANPC7, indiceOamenii de stiinta au analizat 14 studii randomizate controlate, care au comparat impactul etichetarii Pace cu alte tipuri de etichetare in ceea ce priveste selectia, cumpararea si consumul alimentelor si bauturilor (cu exceptia alcoolului). Ei au descoperit ca au fost achizitionate mai putine grame de alimente si bauturi, au fost selectate produse cu mai putine calorii si au fost ingerate mai putine calorii atunci cand a fost utilizata etichetarea Pace, in comparatie cu alte tipuri de etichete sau fara etichete.

Potrivit rezultatelor analizei, la fiecare masa au fost selectate produse cu aproximativ 65 de calorii mai putin. De asemenea, au fost ingerate cu 80-100 mai putine calorii in cazul utilizarii etichetarii Pace ajungandu-se chiar pana la aproximativ 200 de calorii.