In slujba cercetarii: Danone permite accesul la banca sa de bacterii

0
17

La aniversarea a celor 100 de ani de prezenta pe piata, Danone a anuntat ca va pune la dispozitia tuturor cercetatorilor propria banca de bacterii fermentative, pe care a dezvolta-o de-a lungul timpului pentru iaurturile sale, se arata intr-un comunicat de presa emis de grup.

In total, este vorba de 1.800 de tulpini, dintre care 193 sunt fermenti lactici si bifidobacteria depozitate prin criogenare la Institutul Pasteur din Paris, si peste 1600 de tulpini de bacterii depozitate la centrul de cercetare si inovatie al Danone din Paris-Sacalay.

Producatorul francez a luat aceasta decizie, pentru a isi pune mostenirea la dispozitia cercetatorilor, spre beneficiul tuturor.


Danone a produs primul iaurt in 1919, in Barcelona, prin studiul lui Isaac Carasso, care a fost inspirat de cercetarile imunologului Elie Metchniko de la Institutul Pasteur. La acel moment, Carasso a inceput sa vanda primul sau iaurt in farmaciile din Barcelona.

De-a lungul anilor, cu ajutorul eforturilor realizate in cercetare si prin colaborarea cu oameni de stiinta din toata lumea, Danone a realizat o banca de bacterii, cu o diversitate genetica ridicata.