Porte Frigo Group va colabora cu elvețienii de la Ehrenfels

0
414

La ediția din acest an a Târgului internațional pentru industria alimentară, Indagra Food 2016, desfășurat la Romexpo, București, în perioada 2-6 noiembrie, compania Porte Frigo Group a anunțat începerea unei colaborări cu firma elvețiană Ehrenfels, pentru producerea de uși frigorifice.

La ediția din acest an a Târgului internațional pentru industria alimentară, Indagra Food 2016,  compania Porte Frigo Group și-a dezvăluit intenția de a începe o colaborare  cu firma elvețiană Ehrenfels, pentru producerea de uși frigorifice performante.

În prezent oferta Porte Frigo Group include o gamă largă de uși frigorifice, batante sau glisante, destinate spaților frigorifice de refrigerare și congelare cu temperaturi de la 0°-4°C la -40 °C, cu blat rigid obținut prin injectare cu spumă poliuretanică, cu grosimea de 110 mm.

Oferta Porte Frigo Group mai cuprinde și sistemul complet de andocare destinat zonelor de încărcare/descărcare autovehicule transport marfă, compus din rampă de egalizare, ușă secțională și obturator termic, ușa pivotantă destinată spațiilor de lucru din industria alimentară, echipată cu balamale care permit deschiderea în ambele sensuri și blocajul ușii la 90 de grade și ușa batantă destinată utilizării în industria alimentară, pentru închiderea spațiilor tehnice sanitare, spațiilor de lucru cu trafic intens, birourilor ce poate fi realizată într-un singur canat sau în două canaturi și în variata cu blaturi asimetrice.

porte_frigo2La ediția din acest an a Târgului internațional pentru industria alimentară, Indagra Food 2016,  compania Porte Frigo Group a dorit, de asemenea, să-și promoveze soluțiile de automatizare a ușilor frigorifice. Sistemul de acționare electrică (monofazat 220V, 50Hz) este proiectat special pentru toate tipurile de uși glisante, atât pentru spații de refrigerare cât și de congelare.  Robust și fiabil, permite manevrarea ușilor de mari dimensiuni în condiții dc siguranță și eficiență, realizându-se economii semnificative de energie și timp operațional.

Flexibilitatea programatorului electronic și posibilitatea interconectării unor dispozitive de comandă și control externe, permit adaptarea sistemului la cerințele fiecărui utilizator.  Spre deosebire de acționările clasice, sistemul propus elimină senzorii mecanici expuși uzurii rapide și loviturilor. Siguranța în exploatare este asigurată atât printr-o barieră opto-electronică cât și prin setarea corespunzătoare a programatorului electronic.

Pentru evitarea situațiilor critice în cazul căderii alimentării cu energic electrică sistemul este prevăzut opțional cu un set de baterii ce poate susține 50 de cicluri închidere/deschidere. Transmisia prin lanț Gall cu pinion și întinzător, soluție constructivă ce se distinge prin robustețe, este alternativă la transmisia prin curea canelată.