Aveti probleme cu laptele murdar, care nu corespunde standardelor impuse?

0
762

Criteriul principal pentru clasificarea laptelui este reprezentat de indicatorii NTG si NTCS, care, in conformitate cu Regulamentul 853/2004/UE, trebuie sa prezinte urmatoarele valori: NTG pana la 100.000/ml de lapte si NTCS pana la 400.000/ml de lapte.

Laptele care contine o cantitate mare de celule somatice si microorganisme va crea probleme in momentul procesarii, fiind perturbat fluxul normal al proceselor tehnologice. Astfel, scade si calitatea laptelui si se reduce termenul de valabilitate al lactatelor produse.

Biotrend Plus SRL va ofera o solutie eficienta si simpla pentru aceasta problema – filtrul pentru curatarea laptelui de celule somatice. Dupa filtrare, numarul total de celule somatice (NTCS) in lapte scade cu 60%, numarul total de microorganisme scade cu 50%, iar impuritatile mecanice sunt eliminate cu pana la 99%.

Filtrul este compus din urmatoarele elemente: carcasa din otel inoxidabil (poate fi montata in functie de necesitati) si element filtrant de unica folosinta din polipropilena.

Biotrend Plus SRL va ofera filtre cu diferite capacitati, volumele care pot fi filtrate variaza (de la 100 de litri pana la 30 de tone de lapte). Aceasta diversitate permite ca filtrul pentru curatarea laptelui de celule somatice sa fie montat oriunde pe tot drumul laptelui, de la colectare pana la etapa de procesare:

• In ferma – se monteaza dupa instalatia de muls sau inainte de intrarea laptelui in vanele de depozitare.

• In punctele de colectare a laptelui – inainte ca laptele sa intre in tancul de depozitare.

• Pe masinile care colecteaza laptele – la incarcarea laptelui in cisterna inainte de transportare.

• In fabricile de prelucrare a laptelui – la unitatea de receptie a laptelui sau la cea de pasteurizare, inainte sau dupa centrifuga.

Schimbarea elementelor filtrante se face usor si rapid – in doar cateva momente.

Va propunem inca o solutie inovatoare care poate fi folosita in ferme pentru indepartarea eficienta a impuritatilor mecanice din lapte. Aceasta solutie este reprezentata de cartuse filtrante de polipropilena care inlocuiesc filtrele clasice folosite pana in prezent de fermieri – cele din material textil sau din hartie. Datorita structurii multistrat, aceste elemente retin si cele mai mici impuritati mecanice. Sunt foarte rezistente (nu se rup si nu se deformeaza), se schimba usor si rapid, fara a necesita oprirea mulgerii. Este important ca in acest caz nu este necesar un echipament suplimentar – se introduc cartusele filtrante in instalatie folosindu-se un adaptor.

Dupa filtrare, numarul total de celule somatice (NTCS) in lapte scade cu 60% numarul total de microorganisme scade cu 50% iar impuritatile mecanice sunt eliminate cu pana la 99%.

biotrendTestul pentru determinarea nivelului de progesteron in lapte se foloseste pentru depistarea vacilor care nu sunt gestante. Р4 arata cu absoluta exactitate daca vaca nu este gestanta inca din a 21-a zi dupa inseminare, ceea ce va permite in timp util repetarea inseminarii. Se reduce timpul de asteptare pana la repetarea procedurii, ceea ce inseamna ca economisiti timp pretios, intervenind la doar 21 de zile de la inseminare si crescand veniturile fermei.