EURO CONSULTANTS – ZIUA PORTILOR DESCHISE

LA 18 MAI 2016, EURO SENSOLAB ROMÂNIA (EURO CONSULTANTS ROMÂNIA) SI-A DESCHIS PORTILE, PREZENTÂND PUBLICULUI ROMÂN AVIZAT UNUL DINTRE CELE SASE LABORATOARE DE ANALIZE SENZORIALE PE CARE COMPANIA-MAMA LE DETINE LA NIVEL GLOBAL (DOUA IN BELGIA SI CÂTE UNUL IN BULGARIA, FRANTA SI TUNISIA).

0
651

Parte a grupului belgian Euro Consultants, Euro Consultants România dispune de un laborator de analize senzoriale dotat cu 12 cabine de degustare conform standardului ISO 8589.

Evenimentul „Ziua Portilor deschise” organizat de Euro Sensolab România s-a adresat reprezentantilor companiilor din industria alimentara – producatori, importatori si distribuitori, retaileri, profesionisti din HoReCa – si a oferit participantilor sansa unica de a experimenta analiza senzoriala a produselor alimentare, fiind ei insisi invitati in cabina de degustare pentru a participa la un panel de degustare. De altfel, evenimentul s-a bucurat de un real interes, având in vedere numarul mare de persoane (peste 30) prezente la un eveniment eminamente tehnic si tintit catre specialistii din retail si industria alimentara.

12 cabine de degustare conform standardului ISO 8589

euroconsultants„Ne bucura participarea reprezentantilor actorilor principali din domeniul agroalimentar (producatori, dar si retaileri). Suntem incântati de faptul ca activitatea noastra a suscitat interesul industriei alimentare”, a declarat Giorgiana Jelescu, Managing Director EC România. Analiza senzoriala este o disciplina stiintifica prin intermediul careia se masoara, se analizeaza si se interpreteaza caracteristicile alimentelor, bauturilor si materialelor, pe baza reactiilor percepute prin simturile vazului, olfactiv, gustativ, tactil si auditiv. Ea isi gaseste utilitatea in dezvoltarea de produs, in productie, in lansarea de produse, in serviciile post-vânzare etc. In cazul dezvoltarii unui produs, prin analiza senzoriala se pot valida: retete noi, prima sarja de produs, specificatiile tehnice ale noii retete sau se poate ameliora un produs deja existent, prin alinierea retetei acestuia la nivelul produselor concurente.

Giorgiana Jelescu Managing Director  Euroconsultants Romania
Giorgiana Jelescu
Managing Director
Euroconsultants Romania

„Inainte de lansarea unui produs, analiza senzoriala ofera producatorului date esentiale despre locul unde s-ar pozitiona produsul sau locul in care acesta se afla fata de cel al concurentei, care este reteta preferata de consumator, care sunt caracteristicile produsului care se pot valorifica prin marketing, acestea constituind atribute plus-valoare pentru produse. In cazul serviciilor post-vânzare, se pot face teste senzoriale ca urmare a reclamatiilor primite, se pot valida retete sau depista defecte ale produsului; se pot analiza caracteristicile produsului care pot genera defecte”, a explicat publicului Giorgiana Jelescu. Ca metode specifice de lucru sunt utilizate: testul triunghiular, testul pereche, testul duo-trio, testul multiplu, profilul senzorial sau Preferrence Mapping, iar interpretarea statistica a rezultatelor se realizeaza cu ajutorul testelor Friedman, Wilcoxon sau Anova.

In cadrul evenimentului a avut loc o demonstratie de degustare si o analiza senzoriala a trei mostre de brânza de burduf, participantii la eveniment urmând sa evalueze respectivele produse in functie de aspect, miros, consistenta si gust.

La eveniment au participat din partea Euro Consultants România Giorgiana Jelescu, Tatiana Borodin, Ionut Nitulescu si domnul Jean van Gysel, Managing Director Euro Consultants Group Belgium.

euroconsultants3Grupul Euro Consultants a fost fondat in 1990 la Wavre (Belgia) si isi desfasoara activitatea, in principal, in domeniul agroalimentar si agroindustrial. Astazi, Euro Consultants Group furnizeaza o gama completa de servicii in domeniul sigurantei si calitatii produselor alimentare. Grupul ofera numeroase servicii in sectoare precum: catering, hotelier si turism, industrie, retail, cooperare internationala si institutionala. Euro Consultants Group intervine pe cinci nivele: audit si control, studii, cursuri de formare si incadrare, consiliere si acompaniere, asistenta operationala. El ofera asistenta tehnica in dezvoltarea unei etichete private; consultanta si asistenta in etichetarea produselor alimentare, cosmeticelor, detergentilor si produselor nealimentare; consiliere cu privire la legislatie, in ceea ce priveste siguranta alimentara, domeniul cosmeticelor si al altor produse nealimentare; analiza senzoriala a produselor alimentare, audituri specializate in industria de retail, hotel si catering.

Grupul sustine, in egala masura, organizatiile mici si mijlocii din sectorul industriei alimentare pentru obtinerea finantarii si patrunderea pe diferite piete. Pentru sectorul B2B, Euro Consultants este specializat in management consulting, destinat ameliorarii eficientei industriei alimentare, comerciantilor si companiilor HoReCa. Este vorba despre un parteneriat integrat in toate stadiile dezvoltarii si optimizarii companiilor, privind calitatea, productia, cercetarea- dezvoltarea, serviciile postvânzare si comercializarea produselor alimentare. Grupul furnizeaza, de asemenea, servicii de consultanta, instruire, audit, asistenta operationala, gestiunea reclamatiilor sau studii de benchmarking. Pentru sectorul B2I, Euro Consultants ofera o paleta larga de activitati de dezvoltatre, finantate de diferite institutii. Din 2015, Euro Consultants a dezvoltat un parteneriat strategic cu Belgian Bankers Academy.

In România, Euro Consultants este prezent din iulie 2014. Printre clientii sai se numara Carrefour Romania, Lidl Romania, Natural, Kamis, Polimark, Suico, Agrolab Greece, Martens, Noriel etc.