alimentară

La prima ediție a conferinței INGREDIENTS SHOW, eveniment organizat în premieră națională de revista RO.aliment, în perioada 6-7 septembrie, la Sovata, la Danubius Health SPA Resort, Dorin Cojocaru, președinte la Asociația Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL) a făcut o trecere în revistă a problemelor de actualitate pentru industria alimentară.

„Va fi o toamnă foarte grea pentru companiile din industria alimentară. Prețul materiilor prime a crescut, acciza la carburanți a crescut și ea, iar buyerii supermarketurilor, în ciuda faptului că firmele lor au crescut prețul produselor la raft, nici nu vor să discute cu noi o reașezare a prețurilor. Nici măcar nu mai răspund la mailuri. Rețelele de hipermarketuri gâtuie circuitul banilor. Pentru cine vrea plata facturilor la 30 de zile au introdus un comision de 2%. Iar dacă protestezi, te blochează. În felul ăsta firmele românești vor ajunge în faliment. Și să nu uităm și de măsura guvernului, care vrea să introducă plata defalcată a TVA, care de asemenea, va fi o lovitură pentru fluxul de numerar al companiilor”, arăta Dorin Cojocaru, președinte APRIL.

În ceea ce privește reciclarea ambalajelor, deocamdată nu s-a schimbat nimic. Se încearcă o strategie de a duce spre primării această povară.

„Pentru 2018, la reciclarea ambalajelor mai puneți câteva procente la cheltuieli”, îi sfătuia președintele APRIL pe reprezentanții firmelor participante la INGREDIENTS SHOW.

INGREDIENTSINGREDIENTS SHOW reprezintă un eveniment special conceput pentru a facilita schimbul de informații între furnizorii de ingrediente și procesatorii din industria alimentară. Astfel, Sovata a devenit punctul de întâlnire al industriei alimentare dedicate ingredientelor. La conferință au fost prezentate inovații, tendințe de consum și evoluții comerciale ce influențează astăzi industria prelucrătoare a produselor alimentare.