Fosforul – aportul nutritional in industria alimentara

0
59

Fosforul este un mineral esential pentru buna functionare a celulelor, a sistemului nervos central si a metabolismului osos, fiind al saselea cel mai important element din corpul uman dupa hidrogen, oxigen, carbon, nitrogen si calciu.

Fosforul este esential intr-o dieta echilibrata, au explicat reprezentantii Nordmann Romania la INGREDIENTS SHOW 2019, cel mai mare eveniment dedicat specialistilor in ingrediente din industria alimentara.

In alimentatia zilnica, se recomanda consumarea a cel putin 700 mg de fosfor pentru adulti si 1.250 mg pentru adolescenti. In mod natural, fosforul se poate gasi in multe categorii de alimente: in cereale (0,1-0,3%), carne si peste (0,2%), lapte si lactate (0,1-0,9%) samd.

Andrei Perjun, Nordmann
Alexis Launay, Prayon

 

Andrei Perjun, Technical Sales Manager divizia Food din cadrul Nordmann Romania si Alexis Launay – Expertise Application Support de la compania franceza Prayon, au explicat care sunt beneficiile utilizarii fosfatilor in industria lactatelor si de patiserie in cadrul evenimentului INGREDIENTS SHOW. Prin parteneriatul cu Prayon, lider mondial in productia de acid fosforic si fosfati, Nordmann furnizeaza tehnologie superioara procesatorilor din Romania.

Imbunatatirea produselor lactate cu ajutorul fosfatilor
Gamele Kasomel si Prayphos sunt concepute special pentru a veni in sprijinul procesatorilor de lactate. Fosfatii din oferta Prayon stabilizeaza proteinele, imbunatatesc termenul de valabilitate, confera o rezistenta crescuta la caldura, controleaza aciditatea produsului si sunt ideali pentru bauturile ready-to-drink. Pentru branza topita, s-a remarcat obtinerea unei texturi mai cremoase, dupa utilizarea sarurilor de topire Kasomel.

Consultati oferta Nordmann

Fosfatii, adjuvant in productia de produse de patiserie
Fosfatii sunt utilizati cu succes in productia de torturi, biscuiti, coca, gogosi, vafe, datorita faptului ca imbunatatesc aspectul si gustul acestora. Gama Praylev este versatila, tocmai pentru ca are multe aplicatii de la produse care se gatesc rapid, la faina cu agent de crestere si la imbunatatirea retelei de gluten din paine.


Despre grupul Nordmann
Nordmann Romania are o experienta de 15 ani pe piata noastra, fiind parte din grupul cu acelasi nume, din care fac parte 26 de companii subsidiare in Europa, Asia si America de Nord. Specializati in distributia de ingrediente pentru industria alimentara, reprezentantii Nordmann ofera solutii personalizate clientilor, materii prime naturale, aditivi si substante speciale obtinute de cei mai mari producatori la nivel mondial.

Oferta Nordmann