Painea cu spirulina, alga recomandata de NASA in alimentatia astronautilor prezentata la NNS 2019

0
267

Dr. ing. Monica-Gabriela Dinu, specialist in industria alimentara cu o experienta de peste 20 de ani in sectorul de morarit-panificatie si cu zeci de articole stiintifice publicate in reviste prestigiu din tara si strainatate, si alte zeci de comunicari la simpozioane stiintifice va conferentia la evenimentul NNS – Nutritie.Nutrienti.Sanatate, din 4 aprilie 2019, despre inovarea in domeniul sectorului de morarit-panificatie, vorbind despre tema ”Painea imbogatita cu spirulina”.

Spirulina platensis, alga care uimeste si acum prin proprietati, a fost recent recomandata de NASA pentru alimentatia astronautilor (https://www.sanat.co.in/health-blog/123/why-nasa-has-recommends-spirulina-as-excellent-space-food). Dr. ing. Monica-Gabriela Dinu, cu o experienta de 10 ani in cercetarea acestei alge va sustine in cadrul in cadrul evenimentului NNS – Nutritie.Nutrienti.Sanatate o prezentare despre efectele benefice ale acestei alge si utilizarea lor din punct de vedere nutritional, precum si despre provocarile legate de inglobarea acestui ingredient in produse alimentare folosite in alimentatie zi de zi.

”Painea cea de toate zilele poate fi suport pentru alga, si astfel poate fi ingerata mai placut. Pentru ca marele inconvenient al acestei alge este mirosul. Nu culoarea, mirosul, care nu dispare nici dupa coacere. Si aici m-am jucat experimentand diverse procente de adaos, in diferite amestecuri de fainuri, pana am ajuns la un optim. De ce optim? Pentru ca trebuia sa estompez mirosul, dar si sa aduc un plus de valoare nutritionala,” ne dezvalui dr. ing. Monica-Gabriela Dinu un fragment din prezentarea ce va fi sustinuta pe 4 aprilie 2019, la Bucuresti.

Organizat de RO.aliment si avand parteneri pe IBA București, ONE HEALTH, APRIL, ARC, ASMP, ROMPAN, ROMALIMENTA, APIMONDIA, NNS reprezinta punctul de plecare al unor viitoare colaborari intre nutritionisti, dieteticieni, profesionisti din domeniul sanatatii si industria alimentara si a suplimentelor alimentare contribuind la facilitarea schimbului de opinii si experiente.

Evenimentul va avea loc in Bucuresti, in data de 4 aprilie 2019.

Colaborarea dintre specialisti din domenii care se intalnesc nu foarte des in jurul aceleiasi ”mese” este un bun prilej de a genera idei si solutii capabile sa schimbe fata industriei alimentare si a bauturilor in urmatorii ani, precum si pentru a modifica politicile publice din domeniul sanatatii in general si nutritiei in special.

TEMATICA si STRUCTURA

Prezentarile speakerilor si temele de discutie se vor concentra pe problemele actuale, dar si pe viitoarele tendinte globale si locale in domeniul nutritiei si industriei alimentare si a suplimentelor care pot contribui la imbunatatirea starii de sanatate a consumatorului roman acoperind urmatoarele segmente:

Sectiunea I – Calitatea alimentelor si influenta acestora asupra starii de bine a consumatorului

 • Legatura intre alimente, factorii psihosociali si suferinta
 • Nutritia preventiva in bolile metabolice: de la vis la realitate
 • Tendinte globale in domeniul nutritiei si industriei alimentare care pot contribui la starea de bine a consumatorului
 • Legislatia nationala/ europeana – o analiza comparativa pt alimente – alimente functionale – suplimente alimentare – alimente pt stari de nutritie speciala
 • Etichetarea alimentelor functionale, alimente pentru stari de nutritie speciala si suplimente alimentare

Sectiunea a II-a – Cercetare – dezvoltare alimente pentru stari de nutritie speciala/ suplimente alimentare

 • Alimente dietetice pentru stari de nutritie speciala
 • Proteine neconventionale alternativa pentru industria alimentara Posibilitatea extinderii gamei de produse catre alimente functionale sau alimente pt stari de nutritie speciala
 • Studii preclinice și clinice
 • Legislatie si proprietate industriala – brevetare – etica cercetarii

Sectiunea a III-a | WORKSHOP

 • Propuneri proiecte comune
 • Directii viitoare
 • Concluzii
 • Science coffee

CUI SE ADRESEAZĂ?

 • Specialiștilor din departamentele de Cercetare-Dezvoltare
 • Specialistilor din departamentele de Calitate si/sau Productie
 • Departamentelor de Marketing și de Vanzari.
 • Directorilor de fabrica, directorilor generali

15% discount pentru inscrierile efectuate in perioada 10-31 ianuarie  2019

Taxa de inscriere: 200 euro + TVA

Pentru pachetele de parteneri/sponsori va rugam sa ne contactati la +40744162991 sau pe e-mail la office@roaliment.ro.

Pentru inscrieri online va rugam sa completati formularul de inscriere MA INSCRIU!