Chr. Hansen a fost desemnata cea mai sustenabila companie din lume

0
124

Conform clasamentului din 2019 al celor mai sustenabile 100 de companii, anuntat in cadrul Forumului Economic Mondial din Davos, Elvetia, cu o luna inaintea celei de-a 145-a aniversari, compania internationala de top din domeniul bio-stiintei, Chr. Hansen, a fost declarata ca fiind cea mai sustenabila companie din lume de catre Corporate Knights, o organizatie cu sediul in Toronto, specializata pe cercetare in domeniul mass media si al investitiilor.

Anuntul a fost facut in cadrul Forumului Economic Mondial din Davos, Elvetia, in 22 ianuarie 2019, odata cu prezentarea Editiei cu nr. 15 a clasamentului Corporate Knights: Cele mai sustenabile 100 companii la nivel mondial.

Peste 7.500 de companii au fost analizate la nivel global si comparate pe baza unor indicatori de performanta cheie cu alte companii din industrie. Chr. Hansen a obtinut un punctaj de 100% la indicatorul ”venituri curate”, demonstrand astfel ca produsele companiei au beneficii clare asupra mediului inconjurator si celui social, conform definitiei furnizata de Corporate Knights.

Eficacitatea bacteriilor bune

”Primim aceasta distinctie extrem de importanta cu mare mandrie si, in acelasi timp, cu modestie. Consider ca unul dintre motivele clasarii pe primul loc a Chr. Hansen este faptul ca lumea a inceput sa inteleaga eficacitatea bacteriilor bune si impactul pe care acestea il pot avea asupra unora dintre cele mai mari provocari ale lumii, si anume risipa de hrana, utilizarea in exces a antibioticelor si nevoia unui sector agricol mai sustenabil, capabil sa hraneasca populatia in crestere a lumii, conservand in acelasi timp planeta pentru generatiile viitoare”, spune Directorul Executiv, Mauricio Graber.

Chr. Hansen promoveaza adoptarea pe scara larga a solutiilor naturale si ne mandrim cu produsele noastre care sunt consumate zilnic de peste 1 miliard de oameni. O astfel de acoperire la nivel mondial este intr-adevar o mare responsabilitate, dar si o oportunitate de a schimba situatia actuala intr-una benefica pentru oameni, animale si plante. Suntem norocosi sa avem in intreaga lume clienti care ne sunt alaturi in aceasta calatorie – hotarati sa promoveze produse sustenabile si naturale pentru utilizatorii finali”, a adaugat acesta.

”Printre altele, ne-au fost recunoscute si eforturile de a cuantifica impactul pe care il avem asupra obiectivelor globale ale ONU; 82% din veniturile noastre sustin in mod direct aceste obiective, iar metodologia noastra a fost revizuita de catre PWC pentru a documenta acest lucru.”

Sustenabilitatea – parte integranta a activitatii companiei
Chr. Hansen furnizeaza ingrediente naturale pentru industria alimentara inca din 1874. Intelegerea importantei si respectul pentru resursele naturale limitate au fost dintotdeauna a parte integranta a ADN-ului companiei.

In prezent, sustenabilitatea ramane principalul punct de interes al companiei Chr. Hansen, dupa cum o sugereaza si numele strategiei corporative pana in anul 2022: ” Nature’s No. 1 – Sustainably”.

Strategia se concentreaza pe dezvoltarea de solutii naturale sustenabile pentru sectoarele alimentar, farmaceutic si agricol la nivel global. Obiectivele Globale ale ONU sunt utilizate ca si cadru de legatura intre impactul strategiei corporative si dezvoltarea durabila, iar performanta se masoara si se raporteaza anual.

”Dorinta de a lucra pentru o lume mai buna sta la baza portofoliului nostru de produse si a culturii noastre organizationale. Aceasta ofera companiei noastre un obiectiv foarte puternic, in stransa legatura cu ideea de sustenabilitate, cu care angajatii nostri se identifica pe deplin. Ei sunt mandri sa lucreze si sa contribuie zilnic la indeplinirea unui obiectiv atat de important”, subliniaza Mauricio Graber.

”Cu toate acestea, lucrurile sunt inca departe de a fi terminate. Mai avem un drum lung de parcurs in calatoria noastra privind sustenabilitatea, dar speram sincer ca putem folosi aceasta recunoastere pentru a creste gradul de constientizare in ceea ce priveste eficacitatea si potentialului bacteriilor bune, ca parte a unor solutii sustenabile pentru o serie de provocari cu care se confrunta planeta noastra”, concluzioneaza el.

Stiati ca …?

Chr. Hansen a publicat pentru prima data angajamentul sau privind sustenabilitatea in 1949.

• Bacteriile bune pot reduce risipa de hrana extinzand in mod natural termenul de valabilitate al produsele proaspete.

• Bacteriile bune pot proteja anumite culturi la fel de eficient ca si pesticidele.

• Adaugarea de bacterii bune in furaje poate duce la reducea utilizarii de antibiotice in lantul alimentar.

• Probiotic inseamna ”pentru viata”. Studiile arata ca probioticele pot avea efecte benefice asupra sistemelor gastrointestinal si imunitar al oamenilor.

• Probabil astazi, la micul dejun ati servit o portie de Chr. Hansen. Ne gasiti in fiecare al doilea produs din categoria branzeturilor si iaurturilor din lume!


Despre Corporate Knights
Corporate Knights Inc. cuprinde revista de afaceri privind sustenabilitatea Corporate Knights si o divizie de cercetare care elaboreaza clasificari si evaluari financiare ale produsului pe baza performantei in ceea ce priveste sustenabilitatea la nivelul companiei.

Despre proiectul „Cele mai Sustenabile 100 de Companii la Nivel Mondial”: Global 100 este un proiect desfasurat anual, initiat de Corporate Knights, compania pentru un capitalism curat. Lansat in 2005, clasamentul Global 100 este anuntat in fiecare an in cadrul Forumului Economic Mondial din Davos.

”Nasdaq felicita Chr. Hansen pentru ca a fost desemnata CEA MAI SUSTENABILA COMPANIE DIN LUME” – Sediul Nasdaq din Times Square – New York