După McMici, McNoodles și McLobster, acum a apărut și McPlant

0
115
McPlant

Lanțul de restaurante de tip fast-food McDonald’s a lansat un nou burger – McPlant – în Danemarca și Suedia, informează Mediafax, citând Bloomberg.

În Suedia, produsul va putea fi cumpărat până pe 14 martie, iar în Danemarca până la data de 12 aprilie.

Aceste două țări au fost alese ca piețe de testare pentru noul produs, pentru a observa interesul clienților pentru produsele alternative, înainte de a introduce McPlant în mai multe locații.

Procesul a început în anumite locaţii în ianuarie, a declarat luni compania din Chicago.

Burgerul McPlant conține brânză, salată verde, roşii, murături, ceapă, maioneză, muştar şi ketchup. Produsul este gătit pe acelaşi grătar ca şi burgerii de carne de vită, a spus compania, prezentând o problemă pentru cei care urmează o dietă vegană.

Burger King, deţinut de Restaurant Brands International Inc., s-a confruntat cu aceeaşi provocare în 2019, cu burgerii săi pe bază de soia gătiţi pe acelaşi aparat cu carnea de vită şi de pui. Alte lanţuri au procedat la fel, dar permit adesea clienţilor să solicite un alt grătar sau un cuptor cu microunde.

De ce au ales statele nordice

Scandinavia este o piaţă cheie pentru alimentele de origine vegetală, cărora companiile le au acordat prioritate. În 2018, Unilever a început să vândă îngheţate vegane Magnum în Suedia şi Finlanda.

Directorul executiv al McDonald’s, Chris Kempczinski, a numit alimentele pe bază de plante „o tendinţă continuă a consumatorilor”. Compania va fi „flexibilă” cu McPlant, care ar putea fi vândută ca burger, pui sau sandwich pentru micul dejun, a spus el.