Despre „Nutriția personalizată – nevoi și tendințe” și „Oportunitati de colaborare industrie-cercetare prin proiectul Expertal” aflati la INGREDIENTS SHOW 2018

0
134

Cercetătorii INCDBA – IBA București vor prezenta la Ingredients Show 2018 subiecte referitoare la tendințele nutriției personalizate în alimentație și oportunități de colaborare industrie-cercetare și, de asemenea, vă invită să participați la un la workshop intercativ pe tema ,,Sustenabilitatea sistemului alimentar și oportunitatea de a preveni risipa alimentară”.

Nastasia Belc | Conf. dr. ing. Nastasia Belc – director general INCDBA IBA Bucuresti  împreună cu Dr.ing. Gabriela Mohan – cercetator stiintific  gr III , sef Centru Informare Tehnologica INCDBA IBA Bcuresti vor susține în cadrul celei de-a doua ediții a Ingredients Show prezentarea pe tema „Nutriția personalizată – nevoi și tendințe” , iar tema „Oportunități de colaborare industrie-cercetare prin proiectul Expertal” îi va avea ca lectori pe Nastasia Belc si Dr. ing Floarea Serbancea  – cercetator stiintific  gr II.

Conf. dr. ing. Nastasia Belc – director general INCDBA IBA Bucuresti

IBA București este o organizație de drept public, în coordonarea Ministerului Cercetării și Inovării, cu activitate de cercetare în domeniul alimentar și nutriție, dezvoltare de produse și tehnologii, dar și servicii în domeniu, inclusiv producție la scară mica de alimente personalizate. IBA București operează, de asemenea, sub coordonarea științifică a Academiei de Științe Agricole și Silvice.

Dr.ing. Gabriela Mohan – cercetator stiintific gr III , sef Centru Informare Tehnologica INCDBA IBA Bcuresti

Misiunea IBA București este de a participa în mod activ la dezvoltarea cercetării la nivel național și internațional, prin construirea de parteneriate alături de companiile din sectorul alimentar precum și alte instituții științifice, pentru a crea alimente de înaltă calitate, sănătoase și sigure dar și pentru a promova o alimentație și un stil de viață sănătos.

 

Fiind o organizație cu autofinanțare, IBA București se dezvoltă într-o organizație orientată către industrie, accesând finanțări publice sau private, competitive, pentru implementarea proiectelor cu scopul de a obține produse sau tehnologii, de a dezvolta metode analitice de laborator, de a elabora studii sau strategii.

DORESC SĂ MĂ ÎNSCRIU LA IS 2018 – FORMULAR DE ÎNSCRIERE

IBA București a câștigat, de asemenea, o solidă experiență în transfer de tehnologie și cunoștințe care trebuie exploatată cât mai mult. De asemenea, IBA București produce alimente pentru consumatori cu nevoi speciale (consumatori bolnavi de celiachie sau fenilcetonurie) în stațiile sale pilot și colaborează cu clinici specializate în diferite boli metabolice pentru obținerea de alimente personalizate.IBA București a fost premiată pentru diferite produse alimentare inovative (produse alimentare fără gluten sau cu index glicemic mic), atât la nivel național cât și internațional.

IBA București furnizează teste acreditate (sub standardul ISO EN 17025) industriei alimentare, producătorilor din agricultură și autorităților, asistență tehnică, pregătire profesională și evaluarea competențelor pentru operatori din industrie, scheme de intercomparări pentru laboratoare, teste la scară pilot în stațiile pilot și asigură în concordanță cu politicile Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale supravegherea și certificarea suplimentelor alimentare pentru a fi comercializate pe piața românească.
IBA București este laborator de referință pentru determinarea calității anuale a grâului, pentru calitatea orezului și cerealelor sau detectarea semințelor modificate genetic.

Proiectul Expertal are ca obiectiv general valorificarea expertizei obținută prin activitatea de cercetare-dezvoltare a IBA București în domeniul calității alimentelor – senzoriale, igienice, tehnologice, nutriționale și etice – prin transferul de cunoștințe către mediul economic privat în vederea obținerii de produse alimentare sigure și optimizate nutrițional. Obiectivele specifice proiectului constau în: promovarea ofertei IBA prin evenimente tematice și întâlniri individuale; încurajarea companiilor de a solicita asistență tehnică/consiliere pentru afacerea lor; rezolvarea unor probleme punctuale ale industriei prin contracte subsidiare; formularea de contacte de colaborare de cercetare la solicitarea industriei; implementarea proiectelor aprobate și menținerea unui mediu prielnic colaborării între IBA și întreprinderi.


Organizat de RO.aliment cu suportul APRIL, ARC, ASMP, ROMALIMENTA, IBA, ROMPAN, APAR, Ingredients SHOW reprezintă platforma în cadrul căreia vor fi prezentate cele mai noi informații despre ingredientele disponibile pentru piața românească, tendințe de consum și evoluții comerciale ce influențează, astăzi, industrian Sud-Estul Europei.

INGREDIENTS SHOW 2018 = locul de întâlnire a procesatorilor din industria alimentară cu furnizorii de ingrediente, în cadrul căruia specialiștii vor prezenta ultimele noutăți apărute în domeniul ingredientelor

PARTENERI PREMIUM

  

PARTENER GOLD

PARTENERI

    

    

IN COLABORARE CU

 

DORESC SĂ MĂ ÎNSCRIU – FORMULAR DE ÎNSCRIERE