Europenii iubesc din ce în ce mai puțin înghețata

0
76

Potrivit unui studiu realizat de Mintel, publicat la începutul verii, înghețata nu mai este la fel de populară în Europa, informează Process Alimentaire.

Dacă până în 2015, 47% dintre cetățenii francezi au indicat că au consumat cel puțin o porție de înghețată în ultimele 12 luni, în 2016, acest procent a scăzut la doar 43%. Și în alte țări europene, consumatorii de înghețată dovedesc o acceași reducere a interesului pentru produs: numărul consumatorilor de înghețată în Germania a scăzut de la 57% la 52%. În Spania, consumul a scăzut de la 55% la 50% și în Polonia de la 71% la 65%.

Mai mulți factori pot explica acest declin. În multe piețe dezvoltate, consumul de înghețată este îngreunat de neîncrederea consumatorilor față de produsele îndulcite. Căutarea unui stil de viață mai sănătos îi încurajează pe consumatori să acorde prioritate fructelor, legumelor, fructelor cu coajă lemnoasă, semințelor, cerealelor și produselor pe bază de plante.

O altă lecție a studiului: 62% dintre consumatorii spanioli, 58% dintre polonezi, 56% dintre francezi (56%) și 48% dintre germani spun că reduc în mod activ sau chiar își impun eliminarea consumului de alimente dulci. În plus, unul din patru consumatori francezi evită sau reduce consumul de produse lactate. Iar înghețata „plătește” costul acestor noi comportamente.

Acest lucru nu-i împiedică pe cei din industria de profil să aibă mai multe lansări de produse, deoarece, paradoxal, vânzările cresc ușor (estimarea a + 2% în volum în Franța în 2017). Alternativele vegetale se extind: numărul de lansări de „înghețate vegane” din Europa a crescut cu 180% între 2014 și 2016, iar trendul continuă în 2017.