L’INTERFORM lansează servicii de consultanță și brokeraj în domeniul instrumentelor financiare derivate pentru sectorul produselor lactate

0
102

L‘INTERFORM, o societate de brokeraj, urmează să intre în comerțul cu instrumente financiare derivate pe bază de lactate, în special contracte futures, pe Bursa Europeană de Energie (EEX) din Leipzig, Germania, printr-un parteneriat cu Kaack Terminhandel, o firmă de brokeraj specializată pe sectorul agricol.

Autorizată în prezent de Comisia italiană pentru burse și valori mobiliare (Consob) ca filiala italiană a Kaack, L’INTERFORM va oferi consultanță clienților din întreaga zonă economică europeană (SEE) în domeniul comercializării instrumentelor derivate din sectorul produselor lactate.

L’INTERFORM va oferi strategii de management financiar și de investiții. Pentru producătorii de produse lactate și pentru procesatori, precum și pentru consumatorii industriali de produse lactate, utilizarea derivatelor oferă avantaje semnificative în atenuarea volatilității prețurilor.

Utilizarea unei rețele neexploatate

afaceri_brokerajDirectorul de gestionare a riscurilor, al companiei L’INTERFORM, Marc Perathoner, a declarat că hedgingul cu instrumente derivate va deveni mai important pentru industria europeană a produselor lactate, deoarece derivativele s-au dovedit a fi instrumente financiare eficiente în gestionarea riscurilor, după cum se poate vedea din anii de experiență din SUA și Noua Zeelandă.

Wolfgang Sabel, directorul executiv al Kaack, a declarat că prezenta colaborare dintre L’INTERFORM și Kaack Terminhandel are potențialul de a ajunge la o rețea de clienți neexploatată, de a dezvolta piața produselor derivate agricole în unele dintre cele mai importante zone geografice ale Europei și de a transforma modul în care industria europeană a produselor lactate gestionează riscul prețurilor de piață.

L’INTERFORM, cu sediul în Italia, este o filială deținută de Gerber-Rauth.