Vanzarile de ciocolata si produse din ciocolata din SUA vor depasi 26 de miliarde USD până în 2018

Perceptia consumatorilor cu privire la ciocolata este una pozitiva.

0
1061
heidi1

Potrivit unui raport recent, vânzările de ciocolata și produse din ciocolată din SUA vor depăși nivelul de 26 de miliarde USD până în 2018.

În cea de-a 10-a ediție a ”Packaged Facts’ Chocolate Candy” (Fapte din domeniul Ambalajelor pentru Bomboanele de Ciocolată) se avansează această cifră, în condițiile în care pentru sfârșitul acestui an este prognozat ca piața ciocolatei din SUA să ajungă la nivelul de 22 miliarde USD. Aproximativ 81% dintre americani consumă ciocolată, se afirmă în raport, proporție care va asigura menținerea și chiar creșterea pieței în anii care vor urma.

Lux la îndemână

George Puro, de la Puro Research Group și autor al raportului, a declarat pentru ConfectioneryNews.com că ciocolata va continua să fie populară în SUA, deoarece este “un lux accesibil, la care americanii nu vor renunța cu ușurință”.

“Zonele de creștere a pieței includ tendințele legate de gustările porționate pentru o singură masă prezentate în ambalaje închise ermetic ori concepute pentru controlul porției, portabilitate și pentru partajare și economisire pentru mai târziu. Un alt domeniu unde se va vedea o expansiune a pieței este segmentul de ciocolată premium, care continuă să crească mai repede decât restul pieței de ciocolată,” a declarat Puro. “Ciocolata premium conține adesea ciocolată neagră și alte ingrediente percepute ca fiind sănătoase, cum ar fi chia sau rodie.”

 

Tendințele au început, de asemenea, să conveargă pentru a susține creșterea pieței, a declarat Puro, care a arătat totodată că au apărut pe piață și noi branduri, cum ar fi Brookside și Dove Fructe, precum și sticle de M & M.

ciocolata

Având în minte toate aceste aspecte pozitive pentru piața de ciocolată, nu trebuie scăpat din vedere că există și încă și piedici ce se opun creșterii industriei, a declarat Puro. Astfel, creșterea prețului materiilor prime este un astfel de obstacol, dar ea poate influența doar cât de mare va fi rata de creștere a pieței ciocolatei și nu tendința de expansiune a acesteia.

“Volumul vânzărilor a fost ceva mai mic, recent pentru marii jucatori, și în special pentru Hershey,” preciza Puro.  “Iar segmentul ciocolatei premium deși continuă să crească, constituie o parte relativ mică din piața, încă.”

Ciocolata și percepția cumpărătorului cu privire la cât de sănătos este consumul ei

”Ciocolata este în postura de a ”culege roadele” legate de tendința consumatorului de a cumpăra produse care sunt “mai bune pentru sănătate””, a explicat Puro, în condițiile în care tot mai mulți consumatori sunt în căutarea de modalități de a mânca alimente care sunt benefice pentru sănătate. “Și deși consumatorii sunt din ce în ce mai preocupați de a reduce consumul de zahăr, această preocupare afectează în special segmentul băuturilor dulci, și mai puțin pe cel al gustărilor”, a spus acesta.

“De asemenea, producătorii de ciocolată au încercat să ofere și ei soluții legate de preocupările consumatorilor cu privire la ingerarea de zahăr, introducând pe piață porți și ambalaje mai mici care încurajează un consum mai mic de produs o singură dată.”

Raportul arată că, din fericire percepția consumatorilor cu privire la ciocolată este una pozitivă, consumul său fiind privit cu mai multă ”indulgență”, comparativ cu alte produse alimentare, ceea ce va ajuta cu siguranță la menținerea sau creșterea volumelor consumate în următorii ani.