Preparatele vegane, segmentul in crestere semnificativa

0
50
vegane

Vanzarile de preparate vegane au crescut de sase ori in ultimul an si de 40 de ori fata de anul 2017, iar pentru anul viitor este asteptat un avans de aproximativ 50% al vanzarilor pe acest segment, potrivit unei platforme de comenzi si livrare de mancare in Romania, informeaza Agerpres.

Salata cu cinci ingrediente fara carne, “burgerul vegan”, curry-ul cu linte si spanac, budinca de chia cu piersici si salata de vinete sunt preparatele vegane cu cele mai multe vanzari in online, pe aceasta platforma.

In medie, clientii platformei de livrare, care au adoptat alimentatia vegana opteaza pentru aproximativ 4 feluri de mancare la fiecare comanda. Valoarea medie a unei astfel de comenzi este de peste 65 lei.

“Observam o crestere spectaculoasa a comenzilor cu preparate vegane inregistrate pe platforma, mai ales in ultimii doi ani, fapt ce arata ca multi dintre clientii nostri incep sa acorde o atentie mai mare stilului alimentar. De asemenea, numarul tot mai mare de restaurante cu specific exclusiv vegan, precum si diversitatea preparatelor care nu contin ingrediente de origine animala, de la salate si burger vegan la deserturi vegane, au contribuit semnificativ la cresterea numarului de comenzi”, a declarat Andreea Petrisor, Managing Director Delivery Hero Romania.

Orasele cu cele mai multe comenzi cu preparate vegane sunt Cluj-Napoca, Bucuresti, Iasi, Brasov si Oradea.