Primul producator din Harghita cu atestat de produs montan

0
58

Producatorul de lactate Bomilact Madaras din judetul Harghita a primit atestat de produs montan pentru 14 produse de la Agentia Nationala a Zonei Montane (ANZM), informeaza AGERPRES.

Astfel, Registrul National al Produselor Montane are 14 noi produse cu atestat de produs montan din categoria lactatelor: cascaval, cascaval afumat, cascaval maturat, branzeturi topite, unt, crema de unt, lapte consum, smantana, sana, chefir, iaurt, branza de burduf, branza de vaci, urda.

Acestea se regasesc inregistrate in Registrul National al Produselor Montane, la pozitiile cuprinse intre 158-171, disponibil pe site-ul www.madr.ro, iar operatorul economic devine astfel primul producator din judetul Harghita care a obtinut dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultative „produs montan”.

Agentia Nationala a Zonei Montane este autoritatea competenta responsabila cu elaborarea procedurii de verificare a conformitatii datelor cuprinse in caietul de sarcini in vederea acordarii dreptului de utilizare a mentiunii de calitate facultative „produs montan” si de verificare a respectarii legislatiei europene si nationale de catre operatorii economici care au obtinut dreptul de utilizare a respectivei mentiuni.

Totodata, ANZM dispune emiterea deciziei de retragere a dreptului de utilizare a mentiunii de calitate facultative „produs montan”, este responsabila de completarea si gestionarea Registrului national al produselor montane si asigura gestiunea logoului national si asigura promovarea mentiunii de calitate facultative „produs montan”.