Selgros: 95% dintre furnizorii nostri pentru segmentul food sunt din Romania

0
314

Reteaua de 22 de magazine Selgros, prezenta local de circa doua decenii, lucreaza cu aproape 800 de furnizori pe seg­mentul de alimente, iar dintre acestia mai putin de 50 sunt straini, anunta ZF in pagina online.

Lantul de magazine Selgros, de tip cash & carry nu ofera insa statistici privind furnizorii de bunuri nealimentare.

„Dintr-un numar de 797 de furnizori pentru categoria food, 755 sunt furnizori din Romania, ceea ce inseamna un procent de 95%“, spun oficialii companiei.

Ei adauga ca daca ar trebui sa faca un top trei al categoriilor cu cel mai mare numar de furnizori locali ai Selgros, produsele din carne ar fi pe locul 1, cu un procent de 95%, fiind urmate de lactate, care provin in procent de 90% de la furnizori locali. Pe locul al treilea, cu 85% din total, se afla fructele si legumele vandute in magazinele Selgros.

„Avem furnizori locali pentru toate categoriile de produse vandute in magazinele Selgros. Exista, intr-adevar, sortimente la care resursa disponibila nu este suficienta si de aceea apelam si la furnizori externi“, au mai spus ei fara a oferi exemple.

Ponderea produselor provenite de la furnizori locali in totalul ofertei a fost pana recent un subiect tabu, insa in ultimii ani tot mai multi jucatori au inceput sa faca publice aceste date.

Ponderea este de regula valabila in ceea ce priveste totalul produselor de la raft si nu este insa echivalenta cu ponderea ar­ti­colelor „made in Romania“ in cifra de afa­ceri a fiecarei companii.

Aceasta cota de piata va­riaza in functie de pretul produselor, de vo­lu­mul lor de vanzari (in numar de uni­tati). Mai mult, faptul ca provin de la furnizori lo­cali nu inseamna ca produsele sunt exclusiv „made in Romania“ dat fiind ca exista com­pa­nii locale care importa bunuri din alte tari, fie pentru ca au activitati de import si dis­tri­butie, fie pentru ca au fabrici pe mai multe piete.