Top 10 companii de pe piata mondiala a pestelui si fructelor de mare

Piata de peste si fructe de mare este foarte divizata la nivel mondial, incat nicio companie nu a reusit sa atinga 2%. Numai Thai Union Frozen Products PCL, Nomad Foods Ltd si Dongwon detin fiecare putin peste 1%, in timp ce restul jucatorilor au o importanta limitata.

Loialitatea fata de brandurile care produc preparate din peste si fructe de mare este scazuta, decizia de cumparare fiind conditionata de originea produsului, a continutului de fluoruri si tot mai accentuata in functie de ecologia practicata de catre producatorii preparatelor.

La nivel global, in sectorul fructelor de mare, hipermarketurile si supermarketurile detineau, anul trecut, cea mai mare pondere: 57,9%. In principal, punctul forte al acestui canal de distributie este atribuit orientarii consumatorilor catre confort, preturi si varietate.

Cota mondiala in ceea ce priveste vanzarea produselor procesate pe baza de fructe de mare este detinuta de hipermarketuri si supermarketuri. In acest segment comercial, vanzarile cele mai profitabile au fost inregistrate in Australia (79,6%), urmata de America de Nord (70,1%), Africa Subsahariana (66,2%) si Europa (56,3%). Acest canal de cumparaturi a fost preferat de client, urmare a preturilor practicate si varietatii produselor.

Anul trecut, a existat o crestere semnificativa a numarului de producatori din acest segment commercial care si-au deschis magazine online. Potrivit datelor furnizate de Euromonitor, calitatea, pretul si brandul reprezinta criterii definitorii luate in calcul de consumatorii de peste, atunci cand sunt hotarati sa cumpere.

In 2018, companiile care si-au impartit piata de peste si fructe de mare:

Thai Union Frozen Products – 1,86%
Nomad Foods – 1,82%
Dongwon Group – 1,50%
Bolton Group – 1,18%
Grupo Calvo – 0,89%
Connors Bros – 0,85%
Nippon Suisan Kaisha – 0,74%
Maruha Nichiro Corp – 0,58%
Lur Berri Cooperative Agricole – 0,58%
Hagoromo Foods Corp – 0,54%
Altele – 24, 57%
Private Label – 18,75%