”Dintr-un litru de lapte nu se pierde nimic”

0
25

Firmele romanesti au nevoie de capitalizare si de implementarea de tehnologii de ultima generatie.

Problema cea mai grava este reprezentata de competitivitate. Trebuie sa retehnologizam industria alimentara romaneasca. Sa lasam companiile romanesti mici sa aiba acces facil la finantare

a declarat Dorin Cojocaru, presedintele Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui (APRIL), in cadrul unui panel de discutii, purtat in cadrul celei de-a 3-a editii a Expo-Conferintei dedicate Produsului Alimentar Romanesc care s-a desfasura in ziua de 7 iunie, la Clubul Diplomatic din Bucuresti, sub titlul “100 DE ANI DE ROMANIA | 100 DE ANI DE TRADITIE | 100 DE GUSTURI ALESE “.

Presedintele APRIL arata ca in Polonia dintr-un litru de lapte nu se pierde nimic:

Noi platim pentru a distruge proteina ce rezulta ca produs secundar sub forma de zer. Eu proteina pura o arunc. Firmele poloneze de produse lactate sunt competitive pentru ca au implementat tehnologie de ultima generatie si au reusit sa valorifice si astfel de produse secundare, precum zerul.

Totodata, presedintele Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui arata ca o varianta pentru capitalizarea firmelor romanesti ar fi asocierea producatorilor si comerciantilor din Romania, dobandind o mai mare capacitate de negociere si economii de cost.

”Cum reusim sa capitalizam firmele mici? Cooperativa este o varianta,” explica Dorin Cojocaru. ”In plus, trebuie sa consumam produse romanesti. Sa intoarcem banii in circuitul economiei romanesti,” mai arata acesta.

Presedintele APRIL a dorit sa traga si un semnal de alarma in ceea ce priveste calitatea produselor alimentare comercializate prin HORECA:

In HORECA sunt cele mai mari falsuri in ceea ce priveste produsele alimentare. Nu poti vinde pizza Quatro Formaggi si sa nu ai nici macar o factura pentru achizitia de branza mozzarella.