ANSVSA sprijina ecoturismul din Delta Dunarii

0
768

Presedintele ANSVSA, dr Radu Roatis Chetan, s-a intalnit cu Ivan Patzaichin, Teodor Frolu si Tiberiu Cazacioc, reprezentantii asociatiei „Ivan Patzaichin – Mila 23” pentru a pune bazele unui parteneriat in vederea sustinerii turismului specific Deltei Dunarii.

Intrevederea, care a avut loc la solicitarea asociatiei, se inscrie in seria de actiuni pe care ANSVSA le intreprinde pentru a veni in intampinarea micilor intreprinzatori care vor sa dezvolte afaceri in zona Deltei Dunarii in domeniul turismului, respectand conditiile si traditiile specifice locului.
S-a convenit ca primul pas in acest sens sa se materializeze prin elaborarea unui ghid, adresat exclusiv celor interesati sa investeasca in turismul din Delta Dunarii, care vizeaza respectarea normelor si cerintelor de igiena. Ghidul urmareste facilitarea intelegerii si aplicarii legislatiei privind vanzarea directa a produselor alimentare de catre micii producatori sau in pensiunile locale.
Ghidul va fi intocmit de specialisti din cadrul ANSVSA si DSVSA Tulcea, DSVSA Braila, DSVSA Constanta, in colaborare cu asociatia „Ivan Patzaichin – Mila 23” si Consiliul Judetean Tulcea.
Proiectul initiat impreuna cu asociatia condusa de Ivan Patzaichin face parte dintr-o strategie mai ampla a ANSVSA de a sustine turismul local si producatorii de produse traditionale din Romania si se bucura de sprijinul ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu.
Autoritatea isi manifesta deschiderea catre dialog si isi ofera sprijinul asociatiilor care promoveaza patrimoniul natural si gastronomic al tuturor regiunilor tarii.