ENVI sprijina Legea generala a UE privind produsele alimentare

0
31

Legea revizuita a UE privind produsele alimentare 178/2002 a primit sprijinul Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara ( ENVI ) a Parlamentului European.

Modificarile includ o abordare bazata mai mult pe stiinta, in ceea ce priveste legislatia alimentara, o crestere semnificativa a bugetului pentru Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA), precum si o comunicare sporita privind transparenta si riscurile pentru consumatori.

Organizatia Europeana a Consumatorilor (BEUC) a sprijinit decizia ENVI. “Prin aceste noi reguli, UE aduce transparenta la nivelul urmator. Este timpul ca UE sa risipeasca secretul din jurul studiilor pe care EFSA le utilizeaza pentru a evalua siguranta pesticidelor sau a aditivilor care ajung in alimentatia noastra “, a declarat pentru FoodNavigator liderul BEUC pe domeniul alimentar, Camille Perrin.

“Cu toate acestea, dorim ca factorii de decizie din UE sa fi facut mai multi pasi si nu doar sa creasca transparenta evaluarilor privind siguranta alimentelor, ci si sa reveleze alegerile politice care se fac pentru a rezolva riscurile identificate de EFSA”, a adaugat ea.

BEUC se asteapta ca intregul Parlament sa acorde in mod similar “lumina verde cresterii transparentei” in momentul votarii acordului, in plen, in luna martie.