Filtre de gaz pentru reducerea costurilor si reducerea contaminarii

0
13

Parker Bioscience, o divizie a lui Parker Hannifin, a declarat ca lansarea gamei de filtre de sterilizare ASEPT-X va inseamna ca industria produselor lactate poate reduce riscul de contaminare si poate reduce si costurile.

Filtrele au fost concepute pentru a furniza gaz steril pentru procese critice, pentru a spori securitatea microbiana si a reduce costurile cu consumabilele in procesarea aseptica a produselor alimentare si bauturilor sensibile. Noile filtre au fost validate pentru a rezista proceselor dure de sterilizare inversa cu abur, fara a fi necesar managementul condensului, acestea avand si capacitatea de a transforma condensul in lichid.

Cicluri de abur inverse
Anterior, filtrele sterile de aer si de gaz au esuat in a-si indeplini sarcinile, datorita naturii lor hidrofobe si incapacitatii lor de a transforma condensul sub cicluri de abur reversibil de inalta presiune.

mărcileParker Bioscience arata insa ca in cazul membranei ASEPT-X compozitia sa ii permite sa reziste la ciclurile de abur inverse fara probleme si prin urmare poate oferi o durata de viata mai mare a filtrului in comparatie cu alte filtre de sterilizare a gazului.

Reducerea numarului de defectiuni a filtrelor se traduce in economii de costuri pentru producatorii de lactate, iar designul ASEPT-X ajuta de asemenea la protejarea procesului de producere a gazelor sterile si reduce riscul de contaminare, deoarece exista un risc mai mic de deteriorare a filtrului.

Filtrele ASEPT-X sunt capabile sa reziste la 100 de cicluri de sterilizare (SIP) in directia inversa, fara cerinta de a scurge condensul si sunt capabile sa reziste la presiuni diferentiale agresive si la temperaturi ale aburului in directia inversa pana la 1,5 bar si respectiv 140° C.

Filtrele sunt, de asemenea, validate complet pentru retentia bacteriilor, spori si bacteriofag.

Industrii variate
Ian Curran, manager de dezvoltare a pietei – pentru procesare de produse alimentare si bauturi la Parker Bioscience, a declarat:

“Industria lactatelor cauta noi tehnologii pentru a le sprijini in reducerea pierderilor, cresterea eficientei si reducerea costurilor operationale. Ca partener de lunga durata al industriei lactatelor, Parker Bioscience are o intelegere profunda a nevoilor sectorului si acest lucru a contribuit la dezvoltarea gamei ASEPT-X. Filtrele ASEPT-X ofera o solutie industriei lactate inovatoare care ii va ajuta pe producatori sa depaseasca provocarile asociate cu mentinerea integritatii filtrului si a sterilitatii in operatiile de procesare aseptica.”

Divizia Parker Bioscience are operatiuni in Oxnard – California (SUA) si Birtley-Marea Britanie. Parker Bioscience lucreaza cu agenti economici din industria laptelui, a berii, a apei imbuteliate si a vinului si sprijina companiile in imbunatatirea controlului proceselor, a eficientei si a securitatii pe parcursul proceselor de productie si ambalare.