Memorandum privind colaborarea romano-vietnameza in domeniile agriculturii si sanitar-veterinar

0
8

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor au semnat un Memorandum de Intelegere cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale al Republicii Socialiste Vietnam.

Scopul memorandumului este reprezentat de stabilirea cadrului general de cooperare in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, al sanatatii animale si al sigurantei alimentare.

Cele doua parti semnatare vor colabora pe probleme ce tin de productia vegetala si animala, aspecte fitosanitare si aspecte privind sanatatea animalelor, in domeniul tehnologiei pentru productia si procesarea produselor agricole.

Totodata, Romania si Vietnam vor colabora si in ce priveste infrastructura si mecanizarea agriculturii, domeniul imbunatatirilor funciare si sistemelor moderne de irigare, inclusiv in domeniul dezvoltarii pietei produselor agroalimentere.

investitiiO tema de interes pentru ambele parti este reprezentata de cooperarea pentru imbunatatirea dezvoltarii organizatiilor de fermieri, pentru imbunatatirea productiei, reglementarea si certificarea agriculturii ecologice, precum si noi aspecte care vizeaza calitatea produselor alimentare, respectiv controlul sigurantei produselor agroalimentare.

Cu privire la cercetarea si formarea in domeniul agriculturii, cele doua tari urmeaza sa colaboreze in domeniul sanatatii si bunastarii animalelor si al sigurantei alimentare.

Romania si Vietnam vor promova si facilita, in urma memorandumului semnat, cooperarea intre institutii si agentii economici din cele doua tari, entitati ce isi desfasoara activitatea in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale.

Incheierea intelegerii dintre cele doua state a avut loc in contextul vizitei facute in Romania de prim-ministrul Republicii Socialiste Vietnam, Nguyen Xuan Phucde.