Rezultatele verificarilor ANSVSA privind reziduurile de pesticide din fructele si legumele provenite din import in perioada 22- 28 iulie 2016

0
270

In acest interval, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au controlat 92 de transporturi de produse de origine nonanimala, importate din urmatoarele tari terte: Turcia, Macedonia, Ucraina, China, Ecuador, Argentina, Africa de Sud, Republica Moldova si Serbia, care au insumat o cantitate de 24.468 tone.

Dintre acestea, 49 transporturi au fost verificate in punctele finale de import (depozite autorizate) si 43 de transporturi in Posturile de Inspectie la Frontiera: Constanta Nord, Constanta Sud, Moravita, Siret si Albita.

Din fructele si legumele verificate: ceapa, fasole, rosii, grapefruit, lamâi, banane, mere, pere, struguri, cirese, caise, piersici, nectarine, prune au fost prelevate probe in vederea analizarii in laborator pentru determinarea prezentei si a incadrarii in limitele admise ale reziduurilor de pesticide.

Au fost prelevate si analizate in perioada mentionata 19 de probe, nu au fost inregistrate depasiri ale limitelor maxime admise pentru reziduuri de pesticide.