Alginat si pectina pentru industria de patiserie si panificatie

0
167
automatizare, drojdiei, painii, gluten, FEDIMA

Compania franceza de ingrediente marine Algaia face un parteneriat cu Herbstreith & Fox (H&F) pentru a oferi o combinatie de pectina si alginat pentru aplicatii de coacere, pentru a fi comercializate atat ca ingrediente unice, cat si ca amestecuri.

Potrivit celor doua companii, combinatia de pectina si alginat functioneaza in sinergie pentru a oferi o functionalitate mai buna si o stabilitate ridicata in aplicatii specifice de patiserie si panificatie. Poate fi aplicat pe umpluturi de panificatie, toppinguri de panificatie, placinte sau fursecuri care prezinta preparate de fructe.

“Originea algelor, plus tipul tehnicii de extractie – si in combinatie cu pectina potrivita – toate sunt esentiale pentru a oferi cea mai buna experienta pentru clienti si consumatori”, a declarat Fabrice Bohin, CEO al Algaia.

“Recunoastem, de asemenea, ca, de astazi, clientii cer, in mod corect, un nivel ridicat de transparenta si de trasabilitate in solutia pe care o aleg, in timp ce consumatorii vor sa cunoasca sursa fiecarui ingredient cu etichete simple, usor de inteles.

Lucrand cu H&F ne asigura ca partenerii nostri vor primi pectina de origine germana, combinata cu alginat proaspat de alge salbatice din Franta. Deoarece ambele companii au aceeasi viziune, oferim clientilor nostri transparenta deplina.”

Firma franceza Algaia si firma germana H&F identifica acum solutii de etichetare curata care combina alginatii cu pectine si citrice si fibre de mere.

Potrivit CEO-ului H&F, Sven Fox, colaborarea reprezinta o „strategie win-win” (castig-castig) pentru cele doua firme si clientii lor.

Oferind expertiza in ingrediente unice si adaugand amestecurile ca pe serviciu de top, aceasta colaborare ofera clientilor angajamentul pentru excelenta pe care o cauta, oferind cea mai buna functionalitate, cea mai inalta calitate si trasabilitate deplina.