Tot ce trebuie sa stiti despre preferintele consumatorilor. Top 7 tendinte de piata in materie de ingrediente

0
256

Consumatorii romani adopta din gusturile si preferintele europenilor in materie de alimente, ca urmare a vacantelor petrecute in strainatate si identificarea unor combinatii noi de arome ( ingrediente ) sau familiarizarea cu fenomenele de amploare din Europa.

In urma analizei pietei europene si romanesti, Brenntag Food & Nutrition, unul dintre cei mai importanti furnizori de ingrediente din Romania si lider mondial in distributia substantelor si a ingredientelor chimice, a punctat la INGREDIENTS SHOW (17-18 octombrie 2019) prezenta a 7 mega trenduri ce domina industria alimentara:

1. Totul natural/organic, fara coloranti/arome artificiale, fara aditivi/conservanti, Clean Label;
2. Artizanat, autentic, local, traditional;
3. Lipsit de: gluten, lactoza, alergeni, monoglutamat de sodiu;
4. Numar redus de calorii/fara calorii, zahar redus/fara zahar, continut scazut de sare/fara sare;
5. Bogat in: fibre, proteine, fortificat cu calciu;
6. Flexitarian, vegetarian, vegan, kosher, halal;
7. Nutritie personalizata, redresarea unor probleme de sanatate prin alimentatie, corp in forma;

Totul natural, fara coloranti, arome artificiale, aditivi sau conservanti, Clean Label
Piata a inceput sa spuna tot mai des „back to basics”, adica sa ceara produse cu o lista cat mai redusa de ingrediente, cat mai naturale, iar asta i-a facut pe producatori sa inlocuiasca siropurile GF cu zaharul din trestie spre exemplu.

Pentru a veni in sprijinul acestui trend, in centrele Brenntag, au fost dezvoltate produse cu sunca reformata din pasare, marinade, dar si sosuri clean label.

Numar redus de calorii, zahar, sare – fara calorii, zahar, sare
Fenomenul „healthy”, programele de educatie alimentara adresate populatiei, incurajarea reducerii zaharului pentru scaderea factorilor de risc in aparitia anumitor boli au dus la cresterea cererii de ingrediente fara zahar adaugat.

Bogat in fibre, proteine etc
Fenomenul este in crestere pe toate segmentele din piata, chiar si in brutaria traditionala prin produsele cu continut ridicat de fibre, proteine, adaugarea de superseminte etc. Proteinele favorite sunt cele de origine vegetala (orez, mazare, canepa si dovleac). Produsele ce contin extract de ceai verde, matcha, cafeina naturala sunt marketate catre persoanele ce doresc sa aiba energie naturala amplificata.

In Centrele de aplicatie si dezvoltare Brenntag, oamenii de stiinta au creat retete pentru batoane bogate in proteine, fara zahar adaugat, bogate in fibre, au dezvoltat un fel de collagen shot cu extracte de aloe vera, ceai verde sau boabe de cafea verde, dar si retete pentru negrese bogate in proteine.

Nutritie personalizata
Ponderea romanilor care sunt foarte atenti la cantitatea si calitatea alimentelor consumate s-a majorat semnificativ in ultimii ani. Tot mai multi consumatori duc un stil de viata activ, consecvent, in care alimentatia este o functie fundamentala de suport pentru dezvoltarea armonioasa a corpului. De aceea, nu este de mirare ca suplimentele pentru sportivii profesionisti sunt astazi achizitionate si de amatori.


Despre Brenntag
Brenntag Alimentare si Nutritie (Food & Nutrition) contine in portofoliu ingrediente ce imbunatatesc calitativ produsul alimentar, conferindu-i valoare adaugata. Textura, gustul, aspectul si valabilitatea produsului pot fi influentate si controlate prin intermediul unui mix personalizat de ingrediente. Produsele Brenntag sunt utilizate de cei mai mari jucatori din industriile carnii, pestelui, panificatiei, cofetariei, lactatelor, sucurilor, fructelor-legumelor.

Echipa Brenntag va va ajuta sa va optimizati costurile cu ingrediente alternative sau sa elaborati profiluri de gust inovative, intr-o arie vasta, precum:

  1. Design alimentar;
  2. Tehnologia alimentara;
  3. Sanatate si nutritie;
  4. Siguranta si valabilitatea alimentului;
  5. Asistenta in procesare;
  6. Productia alimentara.

Pentru mai multe informatii, solicitati o oferta de la reprezentantii Brenntag