Alimente din productia proprie vandute la magazinul unei Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj

0
49

Dupa ce si-a inregistrat o firma si a deschis propriul magazin, o universitate din Cluj a ajuns sa aiba incasari de 1.000 de euro pe zi, din vanzarea de mezeluri, lapte si oua, productie proprie. Zeci de localnici pensionari au venit la magazin, datorita preturilor atractive.

Anul trecut, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Cluj a infiintat o firma pentru a-si putea vinde productia de la Statiunea Didactica Experimentala de la Cojocna. Lucian Cuibus, aistent la USAMV si director al societatii care administreaza magazinul, a declarat ca – in timp – vor fi vandute aici si produse alimentare ale micilor producatori din zona, cu intentia de a promova diverse produse, cum ar fi uleiul presat la rece, painea, mierea sau ciocolata.

“Am investit intr-un nou spatiu pentru magazinul propriu al universitatii, unde vindem produse din carne, oua, lapte, iaurturi. Era necesar acest lucru, deoarece clientii ne-au cerut o cantitate mai mare de produse. De asemenea, aducem si produse de la micii producatori din zona, pentru a-I promova – miere paine, ulei presat la rece, ciocolata – deoarece in supermarket-uri sunt multe produse din import. Pe viitor, incercam sa ne extindem in fiecare cartier al municipiului Cluj-Napoca. Vrem sa aducem si o gama noua de produse inovative, cum ar fi sucuri cu probiotice. Calitatea produselor noastre este net superioara, toate provin din ferma noastra de la Cojocna, unde crestem porci, gaini, capre si vaci, iar procesarea o facem la Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor”, a mentionat Lucian Nas, directorul administrativ al universitatii.

Emilia Neag, vanzatoare la magazinul USAMV relateaza ca, intre orele 10 si 14, clientii stau la coada, atrasi indeosebi de preturile mici. Acesta este modul in care vanzarile zilnice ajung la 1.000 de euro. La randul sau, directorul societatii sustine ca e singurul magazin de acest fel din tara, in care o universitate desface propriile produse, fie de la ferma, fie procesate. USAMV are in prezent sase mici fabricute, dintre care functioneaza trei: carmangeria, panificatia si iaurturile, restul fiind in curs de autorizare.