Amidon din cartofi pentru texturarea brânzei de la Ingredion

0

Ingredion Incorporated și Ingredion Idea Labs au lansat un nou produs de texturizare pe bază de amidon de cartof modificat, PRECISA 604, informează Dairy Reporter.

Potrivit lui Ingredion, produsul, disponibil în prezent în SUA, îi ajută pe producătorii să creeze brânzeturi prelucrate îmbunătățite și produse ce imită brânza la prețuri accesibile, fără cocoloașe, inclusiv pentru brânza topită și cașcavaluri. Noul ingredient poate fi utilizat atât pentru aplicațiile lactate, cât și pentru non-lactate.

Ingredientul, care constituie o extensie a gamei de amidonuri PRECISA permite producătorilor să infuzeze produsele lactate cu o serie de atribute funcționale, reducând și controlând în același timp costurile ingredientelor.

Îmbunătățirea funcționalității, în paralel cu un preț competitiv

Mike DiMarcello, directorul de lansare a produselor de texturizare al Ingredion, a declarat că provocarea pentru producătorii de alimente este menținerea sau îmbunătățirea proprietăților de gelifiere, topire și întindere în brânzeturile pe care le fabrică, fără a compromite accesibilitatea.

„Amidonul de cartofi modificat PRECISA 604 depășește această provocare și, în același timp, oferă o experiență dorită într-o gamă largă de brânzeturi prelucrate și imitative”, a declarat DiMarcello.