Vinul este un “motor economic” pentru California

0
291

Sectorul californian al viei si vinului, impreuna cu intreprinderile asociate, aduc o contributie economica totala de 58 miliarde $ pe an pentru economia statului, potrivit unui raport, in vreme ce la nivelul economiei americane contributia sa se ridica la suma de 114 miliarde $.

Comandat de Institutul Vinului si de Asociatia Californiana a Cultivatorilor de Vita-de-Vie, raportul privind impactul economic al industriei, arata ca vinul din California genereaza direct si indirect 325.000 de locuri de munca in California si 786.000 de locuri de munca la nivelul SUA. Raportul indica o crestere de 17% a impactului acestei industrii pentru statul California (de la 49 de miliarde $ la 58 de miliarde $) si de 19% la nivel national (de la 96 de miliarde $ la 114 de miliarde $), in ultimii sapte ani.

Presedintele si CEO al Institutului Vinului CEO, Robert P. (Bobby) Koch, a declarat ca:

Vinul este pentru California un motor economic. Afacerile noastre predominant mici, familiale au crea locuri de munca, platesc taxe semnificative, si dau inapoi cu generozitate sume importante organizatiilor de caritate si comunitatii. Acestea sunt realizari semnificative, in conditiile in care dolarul puternic si presiunea din partea importurilor face din SUA cea mai competitiva piata a vinului din lume, iar noi vom continua sa ne confruntam cu amenintarea cresterii taxelor si a reglementarii la fiecare nivel de guvernare.”

California, de asemenea, a atras aproape 24 de milioane de vizite turistice in 2015. Statul este al patrulea cel mai mare producator de vinuri din lume.
Raportul, intitulat “Impactul economic al sectorului viei si vinului din California in 2015”, masoara impactul complet al domeniului din punct de vedere al ocuparii fortei de munca, salariilor, taxelor si turismului.

vinul

vincalifornia