Breaking news: Grupul francez Lactalis cumpara Albalact

0
579
fuziuni_achizitii8

Cel mai mare producator roman de lactate, Albalact a incheiat un acord cu grupul francez Lactalis, miscare in urma careia, acesta va fi preluat de catre grupul francez.

Este al doilea pas important pe care il  face Lactalis in Romania dupa ce grupul a cumparat brandul LaDorna de la Jean Valvis in 2008.

Contractul parafat ieri intre actionarii Albalact si Lactalis urmeaza sa ajunga la Consiliul Concurentei, pentru ca mai apoi Lactalis sa faca o oferta publica de preluare a 100% din actiunile Albalact.

Actionarii majoritari ai Albalact sunt Raul Ciurtin, Lorena Ciurtin, Crisware Holding, Croniar Holding si RC 2.

“Lactalis a incheiat un contract cu actionarii vanzatori care detin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact avand drept obiectiv dobandirea tuturor actiunilor detinute de actionarii vanzatori”, se arata in comunicatul Albalact.

Asa cum se arata in anuntului de pe bursa, francezii ar oferi un pret per actiune de 0,45 lei, cu 37% mai mult decat pretul din piata de la inchiderea de miercuri.

Familia Ciurtin, respectiv Raul si sotia lui, detin 41% din actiuni, prin doua firme din Cipru. Astfel, ei ar putea incasa peste 120 milioane lei din aceasta tranzactie.

Pretul final in cadrul ofertei publice de preluare va fi calculate numai dupa indeplinirea conditiilor precedente cu putin timp inainte de depunerea ofertei publice de preluare. Capitalizarea producatorului din Alba-Iulia este de 216 milioane de lei in prezent.

Albalact este la momentul actual cel mai mare producator roman din industria laptelui, care a ajuns in 2014 la un rulaj de peste 100 de milioane de euro, detronand grupul francez Danone din pozitia de lider al pietei. Compania construita de Raul Ciurtin, medic de profesie, a urcat de la afaceri de 2 milioane de euro in 2002 la peste 100 de milioane de euro.