Cacao 100% sustenabila folosita de Nestlé in UK

0
889

Nestlé susține că a devenit prima companie din Marea Britanie și Irlanda care se aprovizionează cu cacao numai din surse sustenabile pentru fabricarea produselor sale de patisserie și cofetărie.

Din data de 1 ianuarie, 2016, gama sa de produse de patiserie cu ciocolata și biscuiți, incluzând branduri, cum ar fi KitKat, Aero și Smarties, va conține materie prima din Nestlé Cocoa Plan.

Nestlé Cocoa Plan este propriul program de aprovizionare durabilă al companiei, care utilizează, de asemenea, certificare terță pentru cacao prin UTZ Certified și Fairtrade.
Cocoa Plan acoperă aproximativ jumătate din aprovizionarea cu cacao Nestlé în Côte d’Ivoire și 25% în ansamblu, au declarant reprezentanții companiei la inceputul acestui an.

Nestlé s-a angajat să aprovizioneze 150.000 de tone metrice de cacao prin intermediul programului său Cocoa Plan până în 2017. Acest lucru ar reprezenta în jur de 35% din aprovizionarea cu cacao contrar estimărilor Barometrului din 2015 care a arătat că aprovizionarea cu cacao a companiei Nestlé la nivel mondial era 430.000 tone în 2013. Compania nu a făcut nici un angajament public să ridice nivelul până la 100% la un termen stabilit.

cacaonestle

Companiile Mars, Hershey și Ferrero făcut angajamente pentru a trece la 100% cacao certificată până în 2020. Mondelēz International demarează propriul program numit Cocoa Life, care folosește o certificare, dar, ca și Nestlé nu a făcut nici un angajament de a trece la aprovizionare sustenabilă 100% până la o anumită dată.

Companiile nu își mai permit luxul de a ignora potențialul economic al produselor fabricate din surse sustenabile, cum ar fi cacao folosită în dulciuri și diferite produse de panificație și cofetărie. De aceea acestea întreprind diferite programe proprii sau măsuri pentru a se aproviziona numai din surse sustenabile, certificate de Raiforest Alliance, Fairtrade sau FSC, acestea fiind organizații care iau măsuri pentru a conserva biodiversitatea și a asigura un management responsabil al pădurilor și fermelor de unde provin produsele.