Cererea pentru alimente fara gluten va “creste dramatic”

0
261

Cererea de alimente fara gluten “va creste dramatic” in urmatorii ani, potrivit unui raport al Asociatiei Celiace Canadiene (CCA) si a Grupului de control a alergenilor (ACG).

In jur de 1% dintre americani sunt considerati a fi intoleranti la gluten – sau celiaci – dar cele mai multe persoane raman nediagnosticate. CCA si ACG se asteapta ca metodele mai precise de diagnostic, combinate cu cresterea gradului de constientizare a existentei produselor alimentare fara gluten, va crea “noi cai de crestere” pentru categorie.

O cercetare separata a aratat ca numarul de produse fara gluten, in Marea Britanie a crescut cu 27% pe parcursul ultimului an.
Cresterea cererii de alimente fara gluten a fost sustinuta de schimbarea stilului de viata in randul multor consumatori, conform unor declaratii ai detinatorilor marcii Too Good To Be Gluten Free (Prea Bun pentru a Fi Fara Gluten).

Exista, de asemenea, o crestere a cererii de consum pentru produsele fara gluten, peste o treime dintre consumatorii din Marea Britanie, care cumpara alimente fara gluten dorind sa vada game mai largi de produse si mai multe optiuni de produse de acest fel, aduse pe rafturile magazinelor.

Cresterea pietei de produse fara gluten are loc pentru toate segmentele si produsele, dar cu un accent puternic pe acele produse care ofera gust si calitate. Am vazut un raspuns incredibil din partea consumatorilor la aparitia de astfel de produse, in ultimul an, iar nivelurile ridicate de vanzari depasesc asteptarile. Supermarket-urile au raspuns la cererea consumatorilor prin extinderea gamei de produse fara gluten disponibile la raft, astfel incat, acum in jur de 80% dintre toate produsele fara gluten de pe piata, pot fi gasite si in marile retele de supermarketuri.

CCA si ACG de asemenea, au constatat ca multi consumatori sunt in general neincrezatori in ceea ce scrie pe etichetele produselor alimentare, dar ca multi, cumparatorii au fost dispusi sa plateasca mai mult pentru alimente fara gluten. Mai ramane insa o presiune puternica pentru a reduce povara costurilor pentru consumatori, creand o provocare atat pentru producatori, cat si pentru procesatori, se mai arata in studiul CCA si ACG.

Presedintele CCA Anne Wraggett a spus: “Actualizarile reglementarilor legate de etichetare si a tehnicilor de productie a alimentelor au imbunatatit in mod semnificativ varietatea de alimente disponibile pentru cineva cu o nevoie medicala pentru alimente fara gluten, dar inca exista prea multe produse la care prezenta glutenului nu este clar aratata. Producatorii au nevoie de instrumente mai bune si de surse mai curate de cereale, in scopul de a produce aceste alimente sigure, si suntem incantati sa colaboram cu Grupul de control a alergenilor si cu Agriculture and Agri-Food Canada pentru a completa aceste lipsuri.