Cojocaru (APRIL): Statul ar trebui sa finanteze analizele pentru alimentele din import

0
678

Intr-o perioda in care se pune tot mai des accent asupra verificarilor la care sunt supuse produsele romanesti, Dorin Cojocaru, Presedinte APRIL a sugerat Guvernului sa aloce fonduri pentru ca agentiile romanesti, ANSVSA sau ANPC, sa analizeze sistematic produsele alimentare de import, care ajung in pietele si magazinele romanesti.

El a declarat ca verificarea sistematica si serioasa a produselor straine ar face ca si calitatea produselor care sunt admise pentru vanzare sa creasca si, în timp, ca cele de calitate proasta sa fie eliminate de pe piata, ceea ce ar aduce doar beneficii atat consumatorilor români cat si firmelor autohtone.

Domnul Cojocaru a declarat ca nu este normal ca pe rafturile magazinelor sa ajunga lapte mai ieftin de un leu/litru, de import, fiindca un asemenea produs este suspect de ieftin. Pe de alta parte, produsele de calitate proasta, importate, nu fac altceva decat sa anihileze produsele autohtone, care se obtin cu costuri mai ridicate si care sunt supuse mai multor verificari si controale.