Conservanti fara E-uri pentru produsele alimentare proaspete

0
348

Arjuna Natural a lansat X-tend, o gama de conservanti naturali, care pastreaza alimentele proaspete si le creste durata de viata.

Noua linie consta in formulari distincte de amestecuri brevetate de uleiuri esentiale si oleorasini, dezvoltate prin identificarea de selectii unice de extracte botanice cu proprietati antimicrobiene, testate exhaustiv pentru mai multe aplicatii pentru alimente si bauturi. X-tend se adreseaza celor trei tendinte majore din domeniul produselor alimentare, arata compania: produse naturale; fara E-uri; si care imbunatatesc siguranta alimentara. Urmare a acestor dezvoltari, Arjuna a deschis o noua divizie de tehnologie alimentara la sediul sau din Cochin (din sudul statului Kerala din India) pentru a oferi noile ingrediete companiilor de produse alimentare si bauturi, in ideea de a trage noi clienti din domeniul produselor nutraceutice. Compania a lansat noua linie de ingrediente la Gulfood Manufacturing, care a avut loc la sfarsitul lunii trecute in Dubai.

Cererea tot mai mare a consumatorilor de alimente fara conservanti alimentari influenteaza in mod direct deciziile producatorilor si retailerilor in dezvoltarea si comercializarea de produse noi”, a declarat Benny Antony, director general al Arjuna.

Consumatorii din segmentul milenialilor, in special, cauta alimente sigure, fara ingrediente artificiale. Iar dezvoltatorii de noi produse isi pot asigura succesul prin crearea de produse fara E-uri. Consumatorii isi doresc produse naturale, sanatoase si misiunea noastra este de a face acest lucru posibil, garantand in acelasi timp siguranta alimentara.”

Echipa de cercetare si dezvoltare a Arjuna a dezvoltat o gama de conservanti care in mod natural nu modifica proprietatile organoleptice ale produselor alimentare si ale bauturilor, cum ar fi painea, iaurtul, branza, carnatii, humusul, maioneza, uleiurile vegetale si sucurile din fructe ori pulpa de fructe. Specialistii in ingredientea ai companiei combina diferite extracte din plante utilizate in medicina traditionala, cu metode de fermentare pentru bacteriocine si cu tehnologii avansate, precum microencapsularea si emulsifierea.

Consumatorii nu sunt constienti de faptul ca o multime de bauturi pe baza de fructe sunt susceptibile de oxidare si degradare microbiana”, explica Antony. “Consumul de bauturi din fructe si legume proaspete sau de gustari sanatoase si nutritive, cum ar fi humusul refrigerat si fara adaos de conservanti, ar putea fi periculos pentru sanatate. Aceste produse sunt foarte sensibile la oxidare si contaminare. Multe astfel de produse aflate in prezent pe piata se bazeaza pe conservanti sintetici pentru a le proteja fata de astfel de riscuri.”

Sistemul antimicrobian dezvoltat de Arjuna Natural se bazeaza insa pe o combinatie de componente naturale antifungice si antibacteriene, izolate din condimente, ierburi si bacteriocine. Ele sunt directionate pentru a aborda in mod specific alterarea alimentelor proaspete si bauturilor, si imbunatateste cresterea perioadei de viata in mod natural.