Home Cercetare Jeleu cu smirna, guma de mestecat fortifiata cu carbune activ, sunt cateva...

Jeleu cu smirna, guma de mestecat fortifiata cu carbune activ, sunt cateva dintre inventiile studentilor clujeni

0

Studentii de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj au inventat cateva produse care iti lasa gura apa.

Jeleu cu smirna, guma de mestecat fortifiata cu carbune activ, ambalaje comestibile din mere, batoane cu seminte de pepene si pesto de urzici sunt doar cateva dintre inventiile studentilor clujeni.

Produsele vor fi prezentate la Salonul International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii din acest an. “Pro Invent 2018” incepe miercuri la Cluj si se va incheia pe 23 martie.

Studentii de la Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor sunt pe ultima suta de metri cu pregatirea inventiilor pe care le vor prezenta la salonul ,,Pro Invent 2018“.

Una dintre echipe a creat un sortiment de bomboane cu ciocolata, care au la baza uleiuri volatile extrase din pomelo si busuioc. Acestea au un efect antibacterian, contribuind atat la refacerea florei intestinale, cat si la sanatatea dintilor si a gingiilor.

O alta echipa, un alt produs dulce! Jeleuri din fructe de soc deshidratate, propolis si un ingredient surpriza: uleiul de smirna, ce ajuta la conservarea naturala a produslui.

Acestea sunt insa doar cateva dintre proiectele care vor fi prezentate la Pro Invent 2018.
Salonul International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii “Pro Invent 2018” se va desfasura la Cluj-Napoca in perioada 21 – 23 martie.

Skip to toolbar